Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας - LINE LIFE

Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Μερίδες: 6

Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • 18 κανελόνια
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. ανθότυρο ή μανούρι κομματισμένο
  • 100 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
  • 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
  2. Προσθέτετε το σπανάκι.
  3. Ανακατεύετε 6΄-7΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
  4. Ρίχνετε μέσα το μπλε τυρί, 1 φλιτζάνι από την μπεσαμέλ, το μισό ανθότυρο ή μανούρι, τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
  5. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει.
  6. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  7. Κατόπιν τα στραγγίζετε προσεκτικά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο και τα γεμίζετε κατευθείαν).
  8. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από σπανάκι. Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνετε με ένα κουτάλι λίγη από την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ.
  9. Βάζετε σε μία στρώση τα γεμιστά κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  10. Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.