in

Κανελόνια με σπανάκι και σάλτσα ντομάτας

Μερίδες: 6

Δυσκολία: μέτριο

Υλικά

  • 18 κανελόνια
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 230 γρ. ανθότυρο ή μανούρι κομματισμένο
  • 100 γρ. μπλε τυρί λιωμένο με πιρούνι
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική
  • 5 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια.
  2. Προσθέτετε το σπανάκι.
  3. Ανακατεύετε 6΄-7΄ για να απορροφηθούν τα υγρά και αποσύρετε το σκεύος από την εστία.
  4. Ρίχνετε μέσα το μπλε τυρί, 1 φλιτζάνι από την μπεσαμέλ, το μισό ανθότυρο ή μανούρι, τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε.
  5. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα με το σπανάκι, ανακατεύετε και αφήνετε στη άκρη να κρυώσει.
  6. Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  7. Κατόπιν τα στραγγίζετε προσεκτικά και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο και τα γεμίζετε κατευθείαν).
  8. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από σπανάκι. Σε πυρίμαχο σκεύος απλώνετε με ένα κουτάλι λίγη από την υπόλοιπη σάλτσα μπεσαμέλ.
  9. Βάζετε σε μία στρώση τα γεμιστά κανελόνια και τα περιχύνετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατεμένη με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  10. Ψήνετε το φαγητό 40΄-45΄, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.

Πηγή

Τι είναι η «χαμογελαστή κατάθλιψη» και πώς εκδηλώνεται;

Έξυπνοι τρόποι να διατηρήσετε τα τρόφιμα για περισσότερο καιρό