Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Κανταίφι. Αγαπημένο γλυκό πολλών ανθρώπων. Τί γίνεται όμως, αν το τυλίξουμε σε φύλλο κρούστας; Κόλαση! - LINE LIFE

Κανταίφι. Αγαπημένο γλυκό πολλών ανθρώπων. Τί γίνεται όμως, αν το τυλίξουμε σε φύλλο κρούστας; Κόλαση!

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
500 γρ. κανταϊφι
500 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
2 κ.σούπας κανέλα
½ κ.γλυκού γαρύφαλλο
4 κ.σούπας φρυγανιά
1 βούτυρο αγελάδος

για το σιρόπι

4 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 βανίλιες
χυμό από μισό λεμόνι
φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε κατά μήκος τα φύλλα στη μέση και τα σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

Σε ένα μπολ, ανοίγουμε το κανταϊφι πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, την φρυγανιά και το καρύδι.

Παίρνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε με το πινέλο (λιωμένο βούτυρο)και στην κάτω άκρη του τοποθετούμε μια λωρίδα κανταϊφι. Ρίχνουμε από πάνω 1 ½ κ. σούπας από το μείγμα καρυδιού. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα (τύπος φακέλου) και ρολάρουμε.

Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο, ώστε να βραχούν όλες καλά. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι. Θεωρείται έτοιμο προς χρήση, 3 λεπτά από το σημείο βρασμού. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι, το κρύο γλυκό.

igastronomie.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.