in

Κανταϊφι με καρύδια και φρέσκο βούτυρο

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 450 γρ. κανταΐφι
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πιάτο βάζουμε μία χούφτα κανταΐφι. Το ανοίγουμε, βάζουμε λίγο καρύδι ανακατωμένο με κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψί.
  2. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και όταν τελειώσει το κανταΐφι, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο όλα τα ρολά και ψήνουμε στους 150°C για 30′-35′.
  3. Αν χρειαστεί, ψήνουμε παραπάνω έως ότου ροδίσει.
  4. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 5′-6′. Περιχύνουμε το κανταΐφι ζεστό με το σιρόπι είναι ζεστό για να γίνει τραγανό και μαλακό μαζί.

Πηγή

Η μακαρονάδα της χρονιάς: Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

Όταν οι Γιατροί εξέτασαν το Μαύρο Σημάδι στο πόδι του δεν βρήκαν κάτι το ανησυχητικό. Δυστυχώς όμως, 2 Εβδομάδες αργότερα…