Κανταϊφι με καρύδια και φρέσκο βούτυρο

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 450 γρ. κανταΐφι
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πιάτο βάζουμε μία χούφτα κανταΐφι. Το ανοίγουμε, βάζουμε λίγο καρύδι ανακατωμένο με κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψί.
  2. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και όταν τελειώσει το κανταΐφι, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο όλα τα ρολά και ψήνουμε στους 150°C για 30′-35′.
  3. Αν χρειαστεί, ψήνουμε παραπάνω έως ότου ροδίσει.
  4. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 5′-6′. Περιχύνουμε το κανταΐφι ζεστό με το σιρόπι είναι ζεστό για να γίνει τραγανό και μαλακό μαζί.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

9 Σύντομα Μαθήματα Έρωτα

Μάθημα 1ο: Δε συμβιβάζομαι στο λίγο Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται τον έρωτα, με αποτέλεσμα να παραιτούνται από όσα επιθυμούν, να υποχωρούν και να αρκούνται στο λίγο....

Το ΑΠΟΛΥΤΟ DIY της παραλίας: Πώς να φτιάξετε μόνοι σας ρεσό σε κοχύλια !!!

Τα κεριά είναι ένα από τα αγαπημένα μας διακοσμητικά για το σπίτι όλες τις εποχές του χρόνου. Τα κοχύλια είναι επίσης ένα αγαπημένο -αλλά...

Γιατί θα πρέπει να σταματήσεις να τρως κέτσαπ;

H κέτσαπ είναι από τα αγαπημένα μας υλικά στο σουβλάκι, αλλά και πάνω από τις τηγανητές πατάτες. Πολλοί είναι εκείνοι που την χρησιμοποιούν καθημερινά...
close