Κανταϊφι με καρύδια και φρέσκο βούτυρο

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 450 γρ. κανταΐφι
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πιάτο βάζουμε μία χούφτα κανταΐφι. Το ανοίγουμε, βάζουμε λίγο καρύδι ανακατωμένο με κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψί.
  2. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και όταν τελειώσει το κανταΐφι, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο όλα τα ρολά και ψήνουμε στους 150°C για 30′-35′.
  3. Αν χρειαστεί, ψήνουμε παραπάνω έως ότου ροδίσει.
  4. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 5′-6′. Περιχύνουμε το κανταΐφι ζεστό με το σιρόπι είναι ζεστό για να γίνει τραγανό και μαλακό μαζί.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρώνει μία Λαδόκολλα στο Ταψί και Απλώνει τον Κιμά. Το αποτέλεσμα; Θα σας Ξετρελάνει!

Τώρα που χειμωνιάζει είναι η τέλεια ευκαιρία να καλέσετε κόσμο στο σπίτι για να δείτε ταινίες και ποδόσφαιρο. Αλλά τι θα προσφέρετε στους καλεσμένους...

Φτιάξτε αφράτα πεντανόστιμα Ιταλικά Μπομπολόνι! Εμένα ήδη μου πέφτουν τα σάλια…

Αυτό το παραδοσιακό ιταλικό γλυκό είναι παρόμοιο με ένα ντόνατ και είναι γεμάτο με κρέμα βανίλια. Υλικά που θα χρειαστείτε: 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7γρ.) 75γρ. ζάχαρη...

Τηγανόψωμο… παραδοσιακά απλό! Μια απόλαυση μπουκιά και συγχώριο !!!

Όπως και να το πει κανείς…τηγανόψωμο, τυρόψωμο ή τυροπιτάρι…το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Το «ταπεινό» ψωμο-τύρι εν τη ενώσει του! Υλικά ½ κιλό αλεύρι για...
close