Αρχική Γαστρονομία Κανταϊφι με καρύδια και φρέσκο βούτυρο

Κανταϊφι με καρύδια και φρέσκο βούτυρο

0
Κανταϊφι με καρύδια και φρέσκο βούτυρο

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 450 γρ. κανταΐφι
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα πιάτο βάζουμε μία χούφτα κανταΐφι. Το ανοίγουμε, βάζουμε λίγο καρύδι ανακατωμένο με κανέλα και το τυλίγουμε σε ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψί.
  2. Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και όταν τελειώσει το κανταΐφι, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο όλα τα ρολά και ψήνουμε στους 150°C για 30′-35′.
  3. Αν χρειαστεί, ψήνουμε παραπάνω έως ότου ροδίσει.
  4. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι για 5′-6′. Περιχύνουμε το κανταΐφι ζεστό με το σιρόπι είναι ζεστό για να γίνει τραγανό και μαλακό μαζί.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.