in

Κορονοϊός ΤΩΡΑ: Δικαίωμα σε δανειολήπτες για αναστολή πληρωμών στεγαστικών δανείων (video)

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Θανάσης Μαυρίδης, εκδότης της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», ο οποίος έδωσε μια καλή είδηση για όσους έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια και πλήττονται από την υγειονομική κρίση.

«Έγιναν ανακοινώσεις από την Εθνική Τράπεζα και την Πειραιώς, οι οποίες αναγνωρίζουν ότι οι δανειολήπτες τους που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια μπορεί να έχουν πρόβλημα, οπότε τους δίνουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στην τρίμηνη αναστολή των πληρωμών των δόσεων των δανείων τους. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο site κάθε τράπεζας», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

«Αν κάποιος πλήττεται, αν έχει κλείσει η δουλειά του, αν εντάσσεται στο πακέτο μέτρων των ΚΑΔ, παίρνει τρεις μήνες αναστολή πληρωμών, και λίγο παραπάνω από την Εθνική», συνέχισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι πιθανόν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες.

«Οι τράπεζες έχουν στη φαρέτρα τους τα 10-15 δισ. από την ποσοτική χαλάρωση. Πλέον και επίσημα τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Έτσι αυξάνεται η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Τα χρήματα αυτά δεν θα δοθούν τώρα, υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο Θανάσης Μαυρίδης.


nassosblog.gr

Τετραψήφιος αριθμός και για τον τουρισμό

Ανοιχτές για λίγες ώρες οι εκκλησίες την Μεγάλη Εβδομάδα – Εγκύκλιος ΔΙΣ