Αρχική Γαστρονομία Κοτόπουλο Buffalo με λιωμένο τυρί μοτσαρέλα

Κοτόπουλο Buffalo με λιωμένο τυρί μοτσαρέλα

0
Κοτόπουλο Buffalo με λιωμένο τυρί μοτσαρέλα

Υλικά

  • 450γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • λίγη καυτερή πιπεριά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ στην μεσαία-χαμηλή φωτιά.
  2. Ανοίγουμε το στήθος κοτόπουλου κόβοντας το οριζόντια. Δεν το κόβουμε τελείως στη μέση. Πασπαλίζουμε εσωτερικά το στήθος κοτόπουλου με πιπέρι.
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην κορυφή του κοτόπουλου τυρί και κλείνουμε το κοτόπουλο ώστε να μοιάζει με το σχήμα πριν το κόψουμε.
  4. Σε ένα μπολ ασφαλή για φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε το βούτυρο για 8 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε μέσα την καυτερή πιπεριά και το αλάτι.
  5. Αλείφουμε τη μία πλευρά του κοτόπουλου με ζεστό μείγμα σάλτσας και το τοποθετούμε με την πλευρά με σάλτσα προς τα κάτω στην σχάρα. Αλείφουμε με κι άλλη καυτή σάλτσα την κορυφή του κοτόπουλου. Ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά.
  6. Γυρίζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
  7. Σερβίρουμε με σαλάτα, σέλινο, καρότα και πατάτες, αν θέλουμε.

kotopoulo_2010V02

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.