Λαχταριστά κιμαδοπιτάκια

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο κομμένο σε 6-8 λωρίδες
  • 200 γρ. κιμάς αρνίσιος μπούτι
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. βιτάμ λιωμένο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
  • 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 40 γρ. κουκουνάρι
  • 40 γρ. σταφίδες
  • 60 γρ. καπνιστό τυρί σε κυβάκια
  • 1/2 κ. γλυκού κανέλα αλάτι,
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το κρεμμύδι και το στρίβουμε ενώ κρατάμε το χυμό του και τον ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά του κιμά και το μισό λιωμένο βούτυρο.
  2. Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε καλά το μείγμα, ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.
  3. Παίρνουμε τις κομμένες λωρίδες της ζύμης και τις βουτυρώνουμε και στη συνέχεια γεμίζουμε με ένα κουτάλι της σούπας μείγμα κιμά και κλείνουμε σε μικρά ρολά ή τριγωνά τακιμαδοπιτάκια.
  4. Το κάνουμε αυτό με όλη τη ζύμη και τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν τα κιμαδοπιτάκια.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χρήσιμα και φυσικά γιατροσόφια της γιαγιάς

Μια ενδιαφέρον λίστα από γιατροσόφια της γιαγιάς… Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο. Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο. Σε ένα λίτρο...

Έβαλε σε μια Κάλτσα μερικά φύλλα από ΑΥΤΟ το Φυτό και την έριξε στο Πλυντήριο. Το Αποτέλεσμα; Θα σας εκπλήξει!

Πιθανώς να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να γνωρίζουν τον κισσό, το αειθαλές αναρρηχητικό φυτό που συναντάται σε τοίχους κτιρίων ή σε...

Αυτή είναι η Νέα Τάση στα Μαλλιά για το Φθινόπωρο του 2016 που Κάνει Θραύση στο Εξωτερικό! Εσείς θα τα Δοκιμάζατε;

Η τάση με τις αφέλειες επέστρεψε και αυτή τη σεζόν, με μια μικρή παραλλαγή όμως: οι στυλίστες επιτάσσουν να είναι χωρισμένες στη μέση, στη...
close