Μην σταματάτε τα μπάνια τον χειμώνα – Το θαλασσινό νερό είναι υγεία!

Υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι για να κάνετε  μπάνια στη θάλασσα ακόμα και τον χειμώνα.

Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 75% νερό και ο εγκέφαλος μας νιώθει καλύτερα όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα, αφού λαμβάνει ποικίλα ερεθίσματα.

Δείτε με ποιους τρόπους το θαλασσινό νερό ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό:

Ακοή
Κατά τη διάρκεια των ετών διαμόρφωσης της μνήμης μας (16-21 ) πολλοί άνθρωποι περνάνε ένα διάστημα κοντά στη θάλασσα, σχηματίζοντας αναμνήσεις χαλάρωσης, όπως επισημαίνει ο βιολόγος Τζ. Γουάλας Νικολς, ο οποίος μελετά το σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη θάλασσα Αργότερα στη ζωή μας , ακόμα και το άκουσμα του ήχου της θάλασσας μας φέρνει αυτόματα ένα αίσθημα χαλάρωσης και γαλήνης.

Αφή
Δεν είναι μυστικό ότι η άνωση στο νερό στο νερό ανακουφίζει από την ένταση της καθημερινότητας . Το κολύμπι στη θάλασσα χαλαρώνει τον οργανισμό και ρίχνει τα επίπεδα μαγνησίου βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος.

Οραση
Δεν είναι τυχαίο που όταν πηγαίνουμε διακοπές, αδειάζουμε ευχαρίστως το πορτοφόλι μας για να βρούμε ένα δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμη απαντήσει στο ερώτημα για το αντίκτυπο που έχει στο μυαλό μας η θέα της θάλασσας , έχουν υπάρξει μελέτες που συνδέουν την παρατήρηση της με τη μείωση των επιπέδων άγχους.

Γεύση
Αν και το νερό της θάλασσας δε θεωρείται πόσιμο, εάν ο στόχος σας είναι η ενυδάτωση, τότε το να πιείτε λίγο κατα λάθος βουτώντας είναι μάλλον ωφέλιμο. Σύμφωνα με τους ερευνητές το πόσιμο αλατόνερο μπορεί να μειώσει την κούραση, να σταθεροποιήσει την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσει την όρεξή σας ( αν και είναι ακόμα καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πιείτε μεγάλη γουλιά )

Οσφρηση
Γνωστή ως θαλασσοθεραπεία, η χρήση θαλασσινού νερού ως κύριο μέσο θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των θεραπειών για ιογενείς λοιμώξεις όπως η οξεία ιογενής βρογχίτιδα . Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από σοβαρές αλλεργίες ή ακόμα και απλό κρυολόγημα καταφεύγουν στις εισπνοές θαλασσινού νερού.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παίρνει τον Κιμά και τον Πλάθει σε Σχήμα Κουλουριού. Μόλις Μάθετε το Λόγο, θα το Κάνετε κι εσείς!

Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά μπέργκερ, τότε θα λατρέψετε αυτή την παραλλαγή, που έχουν το σχήμα του ντόνατ, και μπορείτε να βάλετε γέμιση στο...

Κόλπο για να φύγει το νεκρό δέρμα από τις πατούσες χωρίς τρίψιμο! Δε θα το πιστεύετε!

Κόλπο για να φύγει το νεκρό δέρμα από τις πατούσες χωρίς τρίψιμο!Δε θα το πιστεύετε αλλά όσο και να σας φαίνεται απίθανο υπάρχει! Το...

4 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να γίνουν στην 4η σεζόν του Casa de Papel!

Χαμούλης, πανικούλης, είναι οι Βάρβαροι να έρθουν σήμερα, και ναι, μες στην καραντίνα το Casa de Papel είναι μια κάποια λύσις. Οπότε, άσε εδώ...
close