Μην το Προσπεράσετε! Δείτε ΤΙ Πρέπει να Γνωρίζετε για τον Ιό Ζίκα που Εξαπλώνεται με Τρελούς Ρυθμούς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς ο ιός Zika συνεχίζει να διαδίδεται ραγδαία σε όλη τη Λατινική Αμερική. Οι περισσότεροι γνωρίζουν για τον Ebola, αλλά ο Zika φαίνεται να έχει εμφανιστεί από το πουθενά. 

Θα πρέπει να το φοβόμαστε; Στη συνέχεια θα δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι’αυτόν τον ιό. Είναι αρκετά σπάνια ασθένεια, αλλά πλέον πλησιάζει επίπεδα πανδημίας.

Αρχικά είχε εντοπιστεί πρώτη φορά στη ζώνη του ισημερινού ανάμεσα από την Αφρική και την Ασία. Αλλά το 2014 είχε εξαπλωθεί μέχρι την Κεντρική και Νότια Αμερική.

3186

Ο πυρετός που προκαλείται από αυτόν τον ιό είναι σχετικά ήπιος και τα άλλα του συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι και εξανθήματα το κάνουν πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί.

4176

Ο Zika έχει συσχετιστεί με μία διαταραχή που λέγεται μικροκεφαλία και μωρά που γεννιούνται με αυτή βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

2292

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί 4,000 περιπτώσεις αυτής της διαταραχής μόνο στην Βραζιλία.

6137

Κυρίως μεταφέρεται με τα κουνούπια, αν και μπορεί να μεταδοθεί και σε $εξουαλική επαφή.

7130

Επειδή όμως στις ΗΠΑ δεν ζουν τα είδη κουνουπιών που μπορούν να μεταφέρουν τον ιό, πιθανότατα να μην έρθετε σε επαφή μαζί του στη Βόρεια Αμερική.

8127

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει πρόσφατα συμβουλέψει έγκυες να μην ταξιδεύουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό Zika.

Εάν ζούνε σε αυτές τις περιοχές, οι γιατροί συμβουλεύουν να μιλήσουν με κάποιον γιατρό και να φοράνε εντομοαπωθητικό για να περιορίσουν τα τσιμπήματα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία σε αυτόν τον ιό. 

Credit: viralnova.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μη φοβάσαι άνθρωπο που γελά, μιλά και τραγουδά δυνατά!

Από όλες τις κατηγορίες ανθρώπων που έχω συναντήσει στη ζωή μου –τρελούς και παλαβούς, εργασιομανείς, μουρμούρηδες, παραπονιάρηδες κλπ –, περισσότερο φοβάμαι τους σιωπηλούς. Αυτούς...

Γροθιά στο στομάχι το νέο βιντεοκλίπ του Moby για την κατάντια της εποχής

Το νέο βιντεοκλίπ του Moby αποτελεί ένα αιχμηρό σχόλιο για τη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που μετατρέπει την πραγματικότητα...

ΔΕΙΤΕ 12 υγιεινές τροφές που ΔΕΝ ήξερες ότι σε παχαίνουν!

Μπορεί να είναι ευεργετικές για τον οργανισμό, την εμφάνιση και την ψυχολογία σου, όμως κάποιες υγιεινές τροφές αποτελούν θερμιδικές «βόμβες» που απειλούν τη σιλουέτα...
close