Μην το Προσπεράσετε! Δείτε ΤΙ Πρέπει να Γνωρίζετε για τον Ιό Ζίκα που Εξαπλώνεται με Τρελούς Ρυθμούς.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς ο ιός Zika συνεχίζει να διαδίδεται ραγδαία σε όλη τη Λατινική Αμερική. Οι περισσότεροι γνωρίζουν για τον Ebola, αλλά ο Zika φαίνεται να έχει εμφανιστεί από το πουθενά. 

Θα πρέπει να το φοβόμαστε; Στη συνέχεια θα δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε γι’αυτόν τον ιό. Είναι αρκετά σπάνια ασθένεια, αλλά πλέον πλησιάζει επίπεδα πανδημίας.

Αρχικά είχε εντοπιστεί πρώτη φορά στη ζώνη του ισημερινού ανάμεσα από την Αφρική και την Ασία. Αλλά το 2014 είχε εξαπλωθεί μέχρι την Κεντρική και Νότια Αμερική.

3186

Ο πυρετός που προκαλείται από αυτόν τον ιό είναι σχετικά ήπιος και τα άλλα του συμπτώματα όπως πονοκέφαλοι και εξανθήματα το κάνουν πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί.

4176

Ο Zika έχει συσχετιστεί με μία διαταραχή που λέγεται μικροκεφαλία και μωρά που γεννιούνται με αυτή βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο.

2292

Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί 4,000 περιπτώσεις αυτής της διαταραχής μόνο στην Βραζιλία.

6137

Κυρίως μεταφέρεται με τα κουνούπια, αν και μπορεί να μεταδοθεί και σε $εξουαλική επαφή.

7130

Επειδή όμως στις ΗΠΑ δεν ζουν τα είδη κουνουπιών που μπορούν να μεταφέρουν τον ιό, πιθανότατα να μην έρθετε σε επαφή μαζί του στη Βόρεια Αμερική.

8127

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχει πρόσφατα συμβουλέψει έγκυες να μην ταξιδεύουν σε περιοχές που έχουν πληγεί από τον ιό Zika.

Εάν ζούνε σε αυτές τις περιοχές, οι γιατροί συμβουλεύουν να μιλήσουν με κάποιον γιατρό και να φοράνε εντομοαπωθητικό για να περιορίσουν τα τσιμπήματα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια γνωστή θεραπεία σε αυτόν τον ιό. 

Credit: viralnova.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα συμπτώματα της κατάθλιψης – Κάντε το τεστ DSM

Πώς αναγνωρίζουμε αν πάσχουμε ή αν περνάμε ξυστά από την κατάθλιψη; Ο επίσημος οδηγός ψυχολογίας DSM μας διαφωτίζει. Όλοι περνάμε μέρες που νιώθουμε καταθλιπτικά συμπτώματα,...

Οι τροφές που ανεβάζουν την «κακή» χοληστερίνη

Η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), η λεγόμενη «κακή» χοληστερίνη, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την καρδιά μας. Δείτε ποιες είναι οι τροφές που πρέπει να...

Έραψαν το χέρι 87χρονου στο Στομάχι του. Μόλις δείτε το Λόγο, θα σας Πέσει το Σαγόνι!

Ο 87χρονος Frank Reyes από το Houston του Texas δούλευε στο αυτοκίνητό του όταν ξαφνικά ο γρύλος χάλασε και το χέρι του πιάστηκε στον προφυλακτήρα...
close