Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε το νοστιμότερο κέικ Πράγας! - LINE LIFE

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε το νοστιμότερο κέικ Πράγας!

Το κέικ Πράγας είναι χωρίς αμφιβολία από τα ωραιότερα γλυκά. Η συνταγή ωστόσο δεν έχει να κάνει με την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Ο εφευρέτης της συνταγής στην πραγματικότητα είναι ένας γνωστός ζαχαροπλάστης από την Μόσχα που εργάζεται στο εστιατόριο Prague – o Vladimir Guralnik. Κι δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί η συνταγή του είναι τόσο δημοφιλής.Το ‘Prague’είναι ένα κλασσικό κέικ που αποτελείται από τρία στρώματα σοκολάτας γεμισμένα με αφράτη κρέμα σοκολάτας.

2c8b1bb248bdcc0f254b3b5f7355dd6c

Για το κέικ:

  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • μισό κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 ½  φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλιές κακάο

Για το γλάσσο:

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
  • 3 κουταλιές του γλυκού γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού κακάο

Για την γέμιση:

  • 200 γρ.βούτυρο
  • μισό κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 κουταλιά κακάο

Εκτέλεση:

  1. Για να κάνετε την γέμιση:Χτυπήστε το βούτυρο και το εβαπορέ,προσθέστε το κακάο σκόνη και ανακατέψτε καλά.
  2. Για να κάνετε το γλάσσο: Ανακατέψτε το βούτυρο,την ζάχαρη, το γάλα και το κακάο. Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε κάπου κάπου.
  3. Για να κάνετε τη ζύμη: Χτυπήστε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, προσθέστε το γάλα εβαπορέ, την σόδα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπήστε πάλι. Ρίξτε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατέψτε καλά.
  4. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί για κέικ και βουτυρώστε ελαφρά. Ψήστε τη ζύμη στους 180 °С. Όταν ψηθεί, αφήστε να κρυώσει και κόψτε σε τρεις ίσες σε πάχος στρώσεις.
  5. Απλώστε την γέμιση στις δυο από αυτές και απλώστε το γλάσσο στην τρίτη στρώση του κέικ. Τοποθετήστε την μια στρώση πάνω στην άλλη.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.