«Μου λένε μείνε σπίτι. Πώς; Πώς γίνεται να κάτσω με σταυρωμένα χέρια όταν δεν έχω καν εισόδημα;»

Επιστολή μιας εποχιακής μητέρας*
«Δεν ξέρω τι να κάνω, πού να απευθυνθώ. Καταλαβαίνετε σε τι απόγνωση είμαι; Δεν παίρνω ταμείο, δεν φαίνομαι καν στον ΟΑΕΔ. Πήρα τηλέφωνο να γραφτώ στον ΟΑΕΔ, γιατί σε παλιότερη αίτησή μου τους έλλειπε ένα χαρτί από τον εργοδότη για να βγάλω κάρτα ανεργίας. Μου απάντησαν ότι και να γραφτώ δεν παίρνω τίποτα και έτσι δεν το προχώρησα.

Δουλεύω στον κλάδο από το 2002. Πέρσι δούλεψα από τον Μάρτη, άλλαξα τρεις δουλειές, μάζεψα ένσημα, παρ’ όλα αυτά δεν μπήκα στο ταμείο. Δεν ήταν λέει αρκετά, όμως τι άλλο να έκανα;;

Τώρα είμαι άνεργη, χωρίς χρήματα και χωρίς βοήθεια από πουθενά, με ένα παιδί, που το οποίο δεν έχει δουλειά, αφού τελείωσε πρόσφατα τον στρατό.

Στο Ξενοδοχείο που θα ξεκινήσω φέτος θα πάω για πρώτη χρονιά όταν ανοίξει, οπότε τώρα δεν φαίνομαι εργαζόμενη πουθενά. Έχω αρχίσει και απελπίζομαι, ήταν να ξεκινήσουμε σε λίγες μέρες δουλειά, ενώ τώρα μπορεί να πάει Ιούνης για να ξεκινήσουμε, μπορεί και να μην δουλέψουμε καθόλου φέτος.

Εγώ με το παιδί μου θα ζήσουμε με τον αέρα που αναπνέουμε;;;; Γιατί το κράτος δίνει επιδόματα σε κάποιους και σε άλλους όχι;;; Είναι λογικό αυτό;; Εμένα μου φαίνεται άδικο. Πολύ άδικο.

Μου λένε μείνε σπίτι. Πώς;; Πώς γίνεται να κάτσω με σταυρωμένα χέρια όταν δεν έχω καν εισόδημα;;».
Πόπη Μακρυδάκη, εποχιακά άνεργη».

Να δοθεί το επίδομα ανεργίας ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εποχιακά εργαζόμενους μέχρι να ανοίξει ξανά η επιχείρηση χωρίς άλλες προϋποθέσεις και κριτήρια!

Η συναδέλφισσα εργαζόμενη εκφράζει την αγωνία εκατοντάδων άλλων εργαζομένων που εξαιρούνται αυτή τη δύσκολη ώρα από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η επιτροπή αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων στον επισιτισμό από εδώ και στο εξής θα δημοσιεύει προς κάθε αρμόδια κρατική υπηρεσία και ΜΜΕ τα όσα βιώνουν οι ίδιοι οι άνεργοι και εργαζόμενοι του κλάδου μας μέσα από τις δικές τους μαρτυρίες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, εποχικοί ή μακροχρόνια άνεργοι εν μέσω πανδημίας καλούνται να προστατέψουν την υγεία τους αλλά και το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή διαβίωση που βάλλεται από την μεγαλοεργοδοσία αλλά και από τα ανεπαρκή για αυτούς κυβερνητικά μέτρα οικονομικής στήριξης.

Μέσα από το mail μας και τα τηλέφωνα επικοινωνίας καλούμε περισσότερους συναδέλφους να μας καταγγείλουν τα όσα βιώνουν:

e.a.tourismou.episitismou@gmail.com – 6978039169, 6987021517.

Επιτροπή Αγώνα Τουρισμού Επισιτισμού Ρεθύμνου

Πηγή: ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H συνταγή με το γιαπωνέζικο cheesecake 3 υλικών που σαρώνει στο διαδίκτυο!

Αυτό το cheesecake έχει ξετρελάνει όλη την υφήλιο. Από τη στιγμή που δημοσίευσε στο You Tube η Ochikeron, τα likes και τα σχόλια πέφτουν...

Τα λάθη που κάνουμε κάθε φορά που καθαρίζουμε το μπάνιο μας

Το καθάρισμα του μπάνιου είναι μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που έχετε ν’ αντιμετωπίσετε όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού. Και αυτό γιατί,...

5 Προειδοποιητικά Σημάδια για τον Καρκίνο του Μαστού που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε!

Με τον καρκίνο του μαστού να απειλεί πολλές γυναίκες, ειδικά μετά τα 50, είναι σημαντικό να κάνετε συχνά εξετάσεις και να κάνετε μαστογραφία κάθε...
close