Μπορεί να κάνει μπάνιο ο σκύλος στη θάλασσα; Δείτε τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ισχύει για να μην σας λένε βλακείες!

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας από το 2013, οι ιδιοκτήτες ζώων θα μπορούν…
να έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια του μπάνιου μέσα στην θάλασσα.

Μέχρι πρότινος, ο ιδιοκτήτης ενός ζώου, μπορούσε να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε μια ερημική παραλία.

Όμως με το που θα εμφανιζόταν ο πρώτος, που θα ενοχλούταν, ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος, να κρατήσει το ζώο κοντά του εντός ή εκτός νερού και να το έχει ασφαλισμένο.

Στο ερώτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αν συντρέχει κίνδυνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το κολύμπι των ζώων, το Υπουργείο απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος -τηρουμένων βέβαια των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη του ζώου για εμβολιασμό.

Παρόλα αυτά, η εγκύκλιος δεν έχει καθολικότητα καθώς κανονιστικές αποφάσεις δημοτικών αρχών μπορούν να τον αναιρέσουν.

Κάθε δημοτική αρχή έχει το νόμιμο δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις “αντίθετες” προς τους ισχύοντες νόμους -μερικώς ή ολικώς, λόγω ύπαρξης ιδιαιτέρων συνθηκών κατά περίπτωση, οι οποίες πάντα πρέπει να περιγράφονται για να στοιχειοθετείται η αναγκαιότητα αλλαγής/παραλλαγής του νόμου.

Κοινώς, μπορείτε να πάρετε το σκύλο σας στη θάλασσα. Εαν και εφόσον έχει εμβολιαστεί σωστά με κτηνίατρο, ο σκύλος δεν αποτελεί κίνδυνο για τους λουόμενους και μπορεί να κάνει μπάνιο, εκτός κι αν έχει απαγορευτεί από τον εκάστοτε δήμο κλπ οπότε και θα υπάρχει κάποια σήμανση στην παραλία.

Είναι σεβαστό πως δεν μπορούν όλοι να αγαπάνε τα σκυλιά ή τις γάτες κλπ, αλλά στο επιχείρημα πως ίσως πάθουν κάτι αν κολυμπάει σκύλος κοντά τους, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και είναι νομικά κατοχυρωμένο εαν ο σκύλος είναι εμβολιασμένος σωστά. Κανείς δεν μπορεί να σας διώξει εσάς ή το σκύλο σας μιας και οι ελεύθερες παραλίες είναι δημόσιοι χώροι.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

5 Άσχημες Συμπεριφορές που απωθούν τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας.

1. Αλαζονεία. Η αλαζονεία θα διώξει τους πάντες από τον κοινωνικό σας περίγυρο. Με κάθε ιστορία για το πόσο σπουδαίος είστε, περνάει στους υπόλοιπους ότι...

Παίρνει τον Κιμά και τον Πλάθει σε Σχήμα Κουλουριού. Μόλις Μάθετε το Λόγο, θα το Κάνετε κι εσείς!

Αν έχετε βαρεθεί τα κλασικά μπέργκερ, τότε θα λατρέψετε αυτή την παραλλαγή, που έχουν το σχήμα του ντόνατ, και μπορείτε να βάλετε γέμιση στο...

Έτσι θα αφαιρέσετε όλο το λίπος από το σώμα σας! Πως να χάσετε 4,5 κιλά σε μια εβδομάδα

Είναι ένα υγρό το οποίο θα σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό λίπος, πολύ γρήγορα. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι φτιάχνεται με δύο συστατικά που...
close