Μπορεί να κάνει μπάνιο ο σκύλος στη θάλασσα; Δείτε τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ισχύει για να μην σας λένε βλακείες!

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας από το 2013, οι ιδιοκτήτες ζώων θα μπορούν…
να έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια του μπάνιου μέσα στην θάλασσα.

Μέχρι πρότινος, ο ιδιοκτήτης ενός ζώου, μπορούσε να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε μια ερημική παραλία.

Όμως με το που θα εμφανιζόταν ο πρώτος, που θα ενοχλούταν, ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος, να κρατήσει το ζώο κοντά του εντός ή εκτός νερού και να το έχει ασφαλισμένο.

Στο ερώτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αν συντρέχει κίνδυνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το κολύμπι των ζώων, το Υπουργείο απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος -τηρουμένων βέβαια των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη του ζώου για εμβολιασμό.

Παρόλα αυτά, η εγκύκλιος δεν έχει καθολικότητα καθώς κανονιστικές αποφάσεις δημοτικών αρχών μπορούν να τον αναιρέσουν.

Κάθε δημοτική αρχή έχει το νόμιμο δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις “αντίθετες” προς τους ισχύοντες νόμους -μερικώς ή ολικώς, λόγω ύπαρξης ιδιαιτέρων συνθηκών κατά περίπτωση, οι οποίες πάντα πρέπει να περιγράφονται για να στοιχειοθετείται η αναγκαιότητα αλλαγής/παραλλαγής του νόμου.

Κοινώς, μπορείτε να πάρετε το σκύλο σας στη θάλασσα. Εαν και εφόσον έχει εμβολιαστεί σωστά με κτηνίατρο, ο σκύλος δεν αποτελεί κίνδυνο για τους λουόμενους και μπορεί να κάνει μπάνιο, εκτός κι αν έχει απαγορευτεί από τον εκάστοτε δήμο κλπ οπότε και θα υπάρχει κάποια σήμανση στην παραλία.

Είναι σεβαστό πως δεν μπορούν όλοι να αγαπάνε τα σκυλιά ή τις γάτες κλπ, αλλά στο επιχείρημα πως ίσως πάθουν κάτι αν κολυμπάει σκύλος κοντά τους, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και είναι νομικά κατοχυρωμένο εαν ο σκύλος είναι εμβολιασμένος σωστά. Κανείς δεν μπορεί να σας διώξει εσάς ή το σκύλο σας μιας και οι ελεύθερες παραλίες είναι δημόσιοι χώροι.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έβαλε σε μια Κάλτσα μερικά φύλλα από ΑΥΤΟ το Φυτό και την έριξε στο Πλυντήριο. Το Αποτέλεσμα; Θα σας εκπλήξει!

Πιθανώς να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να γνωρίζουν τον κισσό, το αειθαλές αναρρηχητικό φυτό που συναντάται σε τοίχους κτιρίων ή σε...

Αυτή είναι η Νέα Τάση στα Μαλλιά για το Φθινόπωρο του 2016 που Κάνει Θραύση στο Εξωτερικό! Εσείς θα τα Δοκιμάζατε;

Η τάση με τις αφέλειες επέστρεψε και αυτή τη σεζόν, με μια μικρή παραλλαγή όμως: οι στυλίστες επιτάσσουν να είναι χωρισμένες στη μέση, στη...

Ιδού η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σπιτική συνταγή ΚΑΤΑ της κυτταρίτιδας! Τρομερά αποτελέσματα σε μόλις ΕΝΑ μήνα!

Η ωραιότερη, η λεπτότερη, η πιο προσεκτική με τη διατροφή της γυναίκα, κάποτε θα αντικρύσει τις μικρές λακούβες τις κυτταρίτιδας στους γλουτούς ή/και τους...
close