Νίκος Παπάζογλου η ιστορία του «Αυγούστου» που όλοι έχουμε λατρέψει και έχουμε τραγουδήσει!

Λίγοι ξέρουν την ιστορία του τραγουδιού … διαβάστε την…. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια στην ελληνική δισκογραφία και ένα από τα κομμάτια που έχουν τραγουδηθεί όσο λίγα.

Λίγοι όμως είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου, όπως διαβάσαμε σε σχετικό άρθρο. Ένας ανείπωτος και ανεκπλήρωτος έρωτας ήταν η αφορμή ώστε να γραφτεί το ερωτικό αυτό κομμάτι.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978, όταν το σπίτι του Νίκου Παπάζογλου σχεδόν καταστράφηκε.

Τότε εκείνος και η σύζυγός του με τη νεογέννητη κόρη τους μετακομίζουν σε συγγενείς τους στην Αμερική. Μέχρι να επισκευαστεί το σπίτι και να γίνει ξανά κατοικήσιμο, ο ερμηνευτής μετακομίζει στο Πήλιο στο σπίτι του Σαββόπουλου μετά από πρόσκληση του δεύτερου.

Εκεί γνωρίζει μια «φοβερή καλλονή» όπως την έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος, με την οποία εντυπωσιάζεται και νιώθει μεγάλη έλξη. Προκειμένου να μην την ερωτευτεί και διαλύσει τον γάμο του, εγκαταλείπει το Πήλιο και επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη.

Τότε είναι η στιγμή που γράφει τον «Αύγουστο» και οι στίχοι του μιλούν για τον απαγορευμένο έρωτα στο Πήλιο και τη νεογέννητη κόρη του. Σε αυτές τις δύο γυναίκες είναι αφιερωμένο το τραγούδι.


Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο!

Νιώθετε πόνο στο στομάχι και τάσεις μελαγχολίας; Εχετε απώλεια βάρους ήλίγο αίμα; Δείτε τα 15 συμπτώματα οι άντρες πρέπει να ελέγξουν ως πιθανές αιτίες...

Έτσι θα απομακρύνετε την οσμή από μούχλα στο σπίτι

Μία από τις πιο επίμονες και δύσκολες για την απομάκρυνσή τους οσμές στο σπίτι είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά της μούχλας. Πολλοί άνθρωποι την περιγράφουν...

Γιατί τιναζόμαστε στον ύπνο μας;

Στη μεταβατική κατάσταση μεταξύ εγρήγορσης και ύπνου, συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα… Πολλοί ζουν μια πτώση στο όνειρό τους η οποία τελειώνει με ένα χαρακτηριστικό τίναγμα...
close