in

Να Γιατί Πρέπει να Σταματήσετε να Χρησιμοποιείτε Ταμπόν. Ο Λόγος; Δεν είχαμε Ιδέα

Η έμμηνος ρύση είναι ένα μηνιαίο γεγονός σε κάθε υγιή γυναίκα, που ξεκινά από την εφηβεία της, μέχρι την εμμηνόπαυση. Η αντιμετώπιση της περιόδου, συμπεριλαμβάνει την επιλογή μιας μεθόδου για μεταχείριση της αιμορραγίας, για λόγους υγείας.

Οι διαθέσιμες επιλογές είναι: σερβιέτες, κυπελλάκι περιόδου και ταμπόν. Οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουν για τους κινδύνους της μεγάλης παραμονής ενός ταμπόν στον κόλπο. Αν το αφήσετε για περισσότερο από οχτώ ώρες, τότε είστε επιρρεπείς στο «Σύνδρομο Τοξικού Σοκ». Αυτός ο κίνδυνος έγινε γνωστός το 1980, όταν αναφέρθηκαν 814 περιστατικά με το σύνδρομο, και 38 από αυτές τις γυναίκες πέθαναν.

Το βίντεο που ακολουθεί επεξηγεί αναλυτικά τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση των ταμπόν. Ένας από τα ανησυχητικά γεγονότα είναι ότι τα ταμπόν βάφονται σε χλώριο για να φαίνονται εξαιρετικά λευκά και «υγιεινά». Ωστόσο, αυτό είναι ιδιαίτερα ανθυγιεινό, καθώς στην ουσία εισάγετε χλώριο στο σώμα σας και το αφήνετε να παραμείνει εκεί για αρκετές ώρες.

Επιπλέον, ένα ξένο σώμα που αφήνεται για περισσότερο από 8 ώρες, το καθιστά φορέα για θανάσιμα βακτήρια, όπως ο σταφυλόκοκκος! Παρακολουθήστε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες, και σκεφτείτε σοβαρά την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε ξανά ταμπόν. Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες με τους φίλους σας.

Credit: sun-gazing.com

10 τροφές που μας ξυπνάνε καλύτερα από τον καφέ!

Μετράτε 5 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που σας έπεσε το φαγητό κάτω για να το φάτε; Mάλλον ξανασκεφτείτε το!