Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να Σκαλίζουμε τη Μύτη μας Πιο Συχνά. Υπάρχει μια Πραγματική Έκπληξη Μέσα.

Θεωρείται μεγάλη αγένεια να χώνει κάποιος τα δάχτυλά του μέσα στη μύτη του. Οι περισσότεροι το θεωρούν ανθυγιεινό, αηδιαστικό και σημάδι κακής διαπαιδαγώγησης. Αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο κακό; Ένας ερευνητής πιστεύει ότι δεν είναι καθόλου κακό, αλλά μας κάνει και πολύ καλό!

Ο Scott Napper είναι καθηγητής Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Saskatchewan στον Καναδά. Ισχυρίζεται ότι το πείραγμα του εσωτερικού της μύτης είναι ακίνδυνο, αλλά και ευεργετικό για τον οργανισμό μας.

umzMa7EwARXiNigkJebIvdGslN7qQUmkhW6r3LYE

Σκέφτηκε αυτή την άποψη το 2013, και προκάλεσε πολλές αμφιβολίες. Για να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι υπάρχει στο εσωτερικό της μύτης μας.

ZF58IXV7RsAChNySltcrHWkXxrYRYh2YW77F42MW

Η πλειοψηφία του «θησαυρού της μύτης» είναι στην πραγματικότητα εκκρίσεις του φάρυγγα προς τον οισοφάγο που έχουν σκληρύνει. Μετά από λίγο, σκληραίνουν στα ρουθούνια και μετατρέπεται στην ουσία που όλοι γνωρίζουμε. Άλλες ουσίες, όπως σκόνη και σωματίδια που αιωρούνται στον αέρα καταλήγουν εκεί, αλλά το 90% είναι κυρίως νερό, που είναι τελείως ακίνδυνο.

VUu5gTAqpwqQOLx3cHlpOheRat9hsnOniisyb3ZB

Αλλά ο Napper πάει το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα και επιμένει ότι αυτή η «βρωμιά και σκόνη» είναι ακριβώς αυτό που κάνει τη μυξοφαγία υγιεινή και σημαντική. «Από μια εξελικτική σκοπιά, υπάρχουν μειονεκτήματα να έχουμε τα πάντα αποστειρωμένα.» Τονίζει ότι ένα ποσοστό των εκκρίσεων αποτελείται από αντισώματα, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Νιώθει να επιβεβαιώνεται, καθώς σε μια δημοσκόπηση, το 91% των ατόμων σκαλίζουν τη μύτη τους. Τώρα ψάχνει για εθελοντές για μια μακροχρόνια έρευνα, που θα σκαλίζουν τη μύτη και θα τρώνε τα «ευρήματα.» Οι συνάδελφοί του στο πανεπιστήμιο είναι σκεπτικοί, αλλά οι φοιτητές του είναι πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο μιας «ανασκαφής».

Ο Scott Napper δεν έχει πρόθεση να αφήσει την έρευνά του και ελπίζει σύντομα να αποκτήσουμε μια πιο υγιή σχέση με τα περιεχόμενα της μύτης μας.

Credit: hefty.co

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτα πάς τουαλέτα γιά νά μήν κατουρηθείς πάνω σου καί μετά δές το..Η κρητική version του «Do you love me»…Το βίντεο που «σαρώνει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα επτάλεπτο βίντεο που μας χαρίζει γέλιο μέχρι δακρύων – Το γνωστό τραγούδι «Do you love me» που έγινε παγκόσμια επιτυχία, απέκτησε και κρητική...

Πανεύκολες λοσιόν «αυτομαυρίσματος» με φυσικά υλικά!

Πολλές φορές, τα μαζικά προϊόντα του εμπορίου είναι αδύνατον να λάβουν υπόψη τους τις αποχρώσεις του δέρματός μας και έτσι, πολλά από αυτά, απλά...

5 tips για να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα (χωρίς γυμναστική!)

Εντάξει ναι το έχεις χιλιοδιαβάσει, αλλά εδώ έχει και μερικά πράγματα που δεν ήξερες. Αλήθεια. Ως γυναίκα, ως μεσογειακή ύπαρξη, αλλά περισσότερο ως άνθρωπος, οφείλεις...
close