in

Ο διατροφολόγος συστήνει: Αυτή η σούπα καίει το λίπος και διώχνει την κυτταρίτιδα

Το καλοκαίρι έφτασε και αν δεν αθληθήκατε και δεν προσέχατε τη διατροφή σας όλο το χειμώνα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνετε.Να αρχίσετε να αποχωρίζεστε μερικά από τα κιλά που ήδη έχετε. Ως βοήθεια στη διαδικασία, έρχεται αυτή η νόστιμη σούπα που οι διατροφολόγοι προτείνουν και υποστηρίζουν ότι λιώνει το λίπος και καίει την κυτταρίτιδα.

Φθηνή, γρήγορη και νόστιμη σούπα που καίει την κυτταρίτιδα – μπορεί γίνει καλύτερο καλύτερο;

Χρειάζεστε μόνο:

500 γρ σπανάκι

  • 200γρ πράσα
  • μια κουταλιά της σούπας ξηρά μπαχαρικά ( π.χ. κνορ )
  • 500 ml νερόΠροετοιμασία:

    Ρίξτε νερό στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί λίγο, προσθέστε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να μαγειρευτούν. Προσθέστε τα καλά πλυμένο σπανάκι ή κολοκύθι κομμένο σε κύβους. Το σπανάκι θα γίνει μέσα σε λίγα λεπτά (αφήστε το να παραμείνει με το όμορφο πράσινο χρώμα του). Αλατίζουμε, και προσθέτουμε το ξηρό καρύκευμα, και αν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λίγο ξινή κρέμα, γιαούρτι ή τυρί με χαμηλά λιπαρά.

    Αυτή η σούπα θα σας βγάλει πάνω από 1 λίτρο, η οποία διαθέτει συνολικά μόνο 150 θερμίδες.

    * Το σπανάκι είναι ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), βιταμίνη C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι λογικό, λοιπόν, που οι επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμο είναι για την υγεία μας.
    Το σπανάκι έχει αντικαρκινική προστασία , είναι φιλικό με την καρδιά, προφυλάσσει τα μάτια ,είναι ωφέλιμο για τα οστά , και δυναμώνει το μυαλό!

Πηγή

Οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου: Ποια είναι τα συμπτώματα & πώς θα προστατευθείτε

Από τα κουνούπια δεν γλιτώνει κανείς