in

Πέντε Σημάδια-Καμπανάκια, ότι ο Σύντροφός σας είναι Συναισθηματικά «Άρρωστος»

 

Αλλάζει τα γεγονότα.

Συχνά, οι ψυχοπαθείς προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να δημιουργήσουν αμφιβολίες στο μυαλό σας για τον τρόπο που τα πράγματα έγιναν στο παρελθόν. Αυτή είναι μια από τις πιο παλιές τεχνικές χειραγώγησης. Μην τους αφήνετε να το κάνουν.

Τα γυρνάνε όλα σε σας.

Οι ψυχοπαθείς προσπαθούν πάντα να βρουν το δικό σας λάθος. Αν ο σύντροφός σας σας απάτησε, είναι εξαιτίας ΣΑΣ, σωστά; Ψάχνει συνεχώς τον αποδιοπομπαίο τράγο για κάθε κακή απόφαση που αφορά εσάς, λέγοντας ότι τον κάνατε να νιώθει με ένα συγκεκριμένο τρόπο ή ότι τον πιέσατε να κάνει κάτι λάθος. Μην ψαρώνετε.

Σας ασκεί έντονη κριτική.

Ο ψυχοπαθής διατηρεί τη θέση ισχύος σε μια σχέση κάνοντας τον εαυτό του να φαίνεται καλύτερος από εσάς, πάνω από σας. Το κάνει με το να είναι συγκαταβατικός μαζί σας και με το να σας ασκεί έντονη κριτική. Προσπαθεί να σας κάνει να φαίνεστε γελοίοι μπροστά στους φίλους σας και την οικογένεια σας, ενώ αυτός φαίνεται τέλειος.

Σας απομονώνουν.

Αυτή είναι μια από τις πιο ύπουλες πράξεις του. Σε μια προσπάθεια να σας ελέγξει, σας απομονώνει από φίλους και οικογένεια. Εσείς από τη φύση σας θέλετε να βγαίνετε και να περνάτε καλά μαζί του, αλλά, Θεέ μου, δεν έχει όρεξη σήμερα. Ή καμιά άλλη στιγμή. Σας λέει κάτι; Το επόμενη πράγμα που καταλαβαίνετε είναι ότι δε βλέπετε πια τους φίλους σας. Είναι διακριτική χειραγώγηση.

Επιμένουν ότι είναι δικό σας λάθος.

Έχει να κάνει με το πως συγχωρούν τον εαυτό τους για κάθε αμαρτωλή τους πράξη. Ένας ψυχοπαθείς ποτέ δεν παραδέχεται ότι έχει κάνει κακό και το ρίχνει πάνω σας.

Credit: higherperspectives.com

Οι 5 χρήσεις του πράσινου σαπούνιου του που δεν τις φαντάζεστε

Φτιάξε τα φρύδια σου σαν επαγγελματίας!