Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι!

Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας.

Υλικά συνταγή

  • 500 γραμμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
  • 500 γραμμ. γιαούρτι πλήρες
  • 125 γραμμ. μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση
  • Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι.
  • Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.
  • Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια.
  • Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμμ. καθαρή σάρκα.
  • Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη.
  • Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.
Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος ,μουστάρδα και κάρυ

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος ,μουστάρδα και κάρυ! Ενα πεντανόστιμό φαγάκι που θα λατρέψετε Υλικά 2 στήθη κοτόπουλου μισή κονσέρβα μανιτάρια 1 κρεμμύδι 1/2 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί 300ml κρέμα γάλακτος 2...

Το φιλέτο του φτωχού: Ένα κόλπο για να μαλακώσετε το κρέας που θα μαγειρέψετε!

Όλοι προτιμούμε το κρέας της μπριζόλας μας ζουμερό, ακόμη κι αν δεν έχουμε απαραίτητα το καλύτερο κρέας της αγοράς στο πιάτο μας. Αυτό που θα...

Θεραπεία της ιγμορίτιδας με απλό και φυσικό τρόπο

Για την θεραπεία της ιγμορίτιδας, είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε ορισμένες τροφές οι οποίες προκαλούν βλέννα, όπως είναι το γάλα και τα ραφιναρισμένα άλευρα...
close