in

Πειράζετε το Δέρμα Γύρω από τα Νύχια σας; Σταματήσετε Αμέσως και ο Λόγος είναι Αυτός…

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει να νύχια ή τις παρανυχίδες του. Κάποιοι έχουν αγχώδη τύπο προσωπικότητας και δαγκώνουν νευρικά το δέρμα γύρω από τα νύχια τους ή το εσωτερικό του στόματός τους για να ηρεμήσουν. Το δάγκωμα και το φάγωμα του δέρματος, είναι μια πάθηση γνωστή ως Δερματοφαγία, και έχει συνδεθεί με την Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και άλλου είδους διαταραχές που οφείλονται σε άγχος.

Τι πειράζει λοιπόν λίγο δάγκωμα του δέρματος; Κατά καιρούς όλοι μας βρίσκουμε τον εαυτό μας να το κάνει. Μερικές φορές, η Δερματοφαγία γίνεται πιο προχωρημένη και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα γύρω από τα νύχια. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να καταναλώνουμε τα μικρόβια γύρω από τα νύχια σε καθημερινή βάση, αλλά πολλοί έχουν αναπτύξει σοβαρές μολύνσεις μέσα και εξωτερικά των νυχιών από την καταστροφή των δερματικών ιστών από το δάγκωμα. Οι παρανυχίδες των νυχιών μολύνονται από τα μικρόβια του σάλιου, ειδικά αν κάποιος τα μασάει όλη την ώρα. Ακόμα και αν σταματήσει κάποιος να μασάει, το δέρμα μπορεί να αποχρωματιστεί.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε πρέπει να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί, που είναι μια εξομολόγηση ενός νεαρού άντρα, του Lucas, που έχει σοβαρό πρόβλημα Δερματοφαγίας. Ο άντρας δυσκολεύεται πολύ να μην δαγκώσει το δέρμα του, και περιγράφει την μακροχρόνια πάλη του με την Δερματοφαγία. Το πρόβλημα έγινε τόσο έντονο, που πλέον ο στόχος του είναι να το δημοσιοποιήσει για να σταματήσει τον εαυτό του από αυτό τον ενοχλητικό εθισμό.

Credit: diply.com

Σε κάθε «πατέρα» που εγκαταλείπει το παιδί του: Ρε φίλε, ποιός νομίζεις πώς είσαι;

Θεσσαλονίκη: Έκκληση προς όλους για να σωθεί η 5χρονη Αρετή (ΦΩΤΟ)