Πεντανόστιμη κερασόπιτα ΕΤΟΙΜΗ μέσα σε 5 λεπτά!!!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια συνταγή και πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μια παραδοσιακή γαλλική κερασόπιτα (clafoutis aux cerises).

Η συνταγή είναι τόσο εύκολη, δεδομένου ότι θα σας πάρει μόνο 5 λεπτά για να την φτιάξετε. Μερικοί ψήνουν την πίτα μαζί με τα κουκούτσια για καλύτερο άρωμα, ωστόσο, εσείς μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, βερίκοκα ή και μούρα.

Τα υλικά 

600 γρ. φρέσκα κεράσια (αφού πρώτα βγάλετε τα κουκούτσια)
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνια (100 γρ.) αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλυτζάνι (100 γρ.) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Και λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα της κερασόπιτας

Η εκτέλεση

Αρχικά, τοποθετείτε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι) σ’ένα πυρέξ, αφού προηγούμενως το έχει αλείψει με βούτυρο και ρίξετε λίγη ζάχαρη. Στη συνέχεια, ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Ύστερα, περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Ψήνετε την κερασόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40- 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και στο τέλος ρίχνετε από πάνω την ζάχαρη άχνη. Η κερασόπιτα σας είναι έτοιμη για να την απολαύσετε με την παρέα σας!

Δείτε το βίντεο:

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ 12 υγιεινές τροφές που ΔΕΝ ήξερες ότι σε παχαίνουν!

Μπορεί να είναι ευεργετικές για τον οργανισμό, την εμφάνιση και την ψυχολογία σου, όμως κάποιες υγιεινές τροφές αποτελούν θερμιδικές «βόμβες» που απειλούν τη σιλουέτα...

Δεν θα ξαναμισήσετε καμιά φωτογραφία σας! 7 τρικ που χρησιμοποιούν οι διάσημοι που θα σας βοηθήσουν να βγαίνετε πιο ωραίες φωτογραφίες!

Πόσες φορές έχετε δει μια φωτογραφία σας που έχει αποθανατίσει όλες τις ατέλειες σας σε μεγενθυντικό φακό? Οι περισσότεροι άνθρωποι ενώ έχουν φωτογένεια δεν...

ΠΡOΣOΧH:Τo τρώτε κάθε μέρα και αυξάνει την ΚAΤAΘΛIΨH σας χωρiς να τo ξέρετε

Μπoρεiτε να μαντέψετε; Νέα έρευνα πoυ δημoσιεύεται στην επιστημoνική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition δεiχνει oτι oι επεξεργασμένoι υδατάνθρακες πρoκαλoύν μια oρμoνική αντiδραση στo...
close