in

Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες γκριμάτσες την ώρα του… οργασμού

Η ικανοποίηση που συνοδεύει έναν οργασμό δεν μπορεί να παραμείνει… κρυφή και αντανακλάται στο πρόσωπο.

Έχετε ρωτήσει ποτέ το σύντροφό σας ποια γκριμάτσα κάνετε την ώρα που φτάνετε στην κορύφωση;

Δεν υπάρχουν αρκετά ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τις ποικίλες σωματικές εκδηλώσεις που συνοδεύουν έναν οργασμό. Οι επιστήμονες που μελετούν την ανθρώπινη σεχουαλικότητα δεν μπορούν φυσικά να τρυπώσουν στις κρεβατοκάμαρες και να παρατηρήσουν τα ζευγάρια την ώρα που κάνουν σεχ, δηλώνει χαρακτηριστικά η Νικόλ Προζ, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια και ειδικός σε θέματα που αφορούν τη σεχουαλική συμπεριφορά.
Ωστόσο, Ισπανοί ερευνητές βρήκαν ένα τρόπο να παρακάμψουν αυτό το εμπόδιο και να μελετήσουν τις διάφορες γκριμάτσες που κάνουν άνδρες και γυναίκες την ώρα του οργασμού!

Ανέλυσαν 100 βίντεο που είχαν ανεβάσει οικειοθελώς άνδρες και γυναίκες στο διαδίκτυο και κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

– ποσοστό 92% των ανδρών και γυναικών έκλειναν τα μάτια τους
– ποσοστό 67% των ανδρών και γυναικών άνοιγαν διάπλατα το στόμα τους
– ποσοστό 48% των ανδρών και γυναικών κουνούσαν τα φρύδια τους (συνοφρυώνονταν)
– ποσοστό 44% των ανδρών και γυναικών άνοιγαν ελαφρώς τα χείλη τους.

Ο συνηθέστερος συνδυασμός ήταν το κλείσιμο των ματιών και το άνοιγμα του στόματος και παρατηρήθηκε σε ποσοστό 36% των περιπτώσεων.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάποιες από αυτές τις γκριμάτσες είναι αντανακλαστικές και αποτελούν μια μορφή απελευθέρωσης της μυϊκής έντασης όσο πλησιάζει ο οργασμός.
Η απώλεια ελέγχου των μυών του προσώπου κατά τον οργασμό οδηγεί μερικές φορές σε αλλόκοτες γκριμάτσες που δίνουν την αίσθηση ότι το άτομο πονά και όχι ότι νιώθει ευχαρίστηση. Αυτό συμβαίνει επειδή αρκετές από τις περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται όταν νιώθουμε πόνο διεγείρονται και τη στιγμή του οργασμού, δηλώνει η Προζ.

Πηγή

Τροφές και ροφήματα που «βλάπτουν» τον οργανισμό

Αποκτήστε πιο επίπεδη κοιλιά σε 30 ημέρες με 1 μόνο άσκηση