Πολύ έξυπνο! – Εσύ το ήξερες γιατί ΠΡΕΠΕΙ να βάζουμε κέρμα στην κατάψυξη;

Υπάρχει λόγος που πρέπει να υπάρχει κέρμα στην κατάψυξη.

Και μάλιστα λόγος σοβαρός:

– Αν φύγεις διακοπές και αφήσεις φαγώσιμα στην κατάψυξη θα πρέπει να είσαι σίγουρος πως κατά την διάρκεια της απουσίας σου, δεν έγινε διακοπή ρεύματος.

– Γιατί αν γίνει διακοπή ρεύματος και μετά επανέλθει το ρεύμα, τα φαγώσιμα θα γίνουν επικίνδυνα για την υγεία σου.

– Γι’ αυτό λοιπόν, κάνουμε το κόλπο με το κέρμα.

– Θα βάλεις σε ένα ταπεράκι νερό και θα περιμένεις να παγώσει

– Οταν παγώσει βάλε πάνω από τον πάγο που σχηματίστηκε ένα κέρμα – βλέπε φωτο

kerma

– Οταν θα επιστρέψεις από τις διακοπές, θα ανοίξεις την κατάψυξη και αν το κέρμα είναι στη θέση που το άφησες, τότε είσαι άρχοντας και κατανάλωσε άφοβα τα φαγώσιμα.

– Αν όμως διαπιστώσεις πως το κέρμα έπιασε πάτο, τότε, παίρνεις τα φαγώσιμα και τα στέλνεις αδιάβαστα στον κάδο με τα σκουπίδια ή στον σκουπιδοφάγο σου, ή αν τα λιώσεις, κάνε τα κοπριά στο χωράφι σου… ότι θέλεις, αρκεί να μη καταλήξουν στο στομαχάκι σου.
Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάρτε ιδέες για φέτος: Χριστουγεννιάτικη συνταγή για brownies

Συστατικά 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές της σούπας κακάο 320 γραμ. κουβερτούρα 1 κούπα βούτυρο ή...

Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο…λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει! Υλικά...

Απίθανη συνταγή για μια Black Forest παγωτό!

Black Forest παγωτό με υπέροχη σος σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο από όλους παγωτό. Υλικά συνταγής 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο + λίγο...
close