Πολύ Σημαντικό: Δείτε γιατί ΔΕΝ πρέπει να Μαλώνουμε ΠΟΤΕ όταν είμαστε Θυμωμένοι!

Δεν πρέπει ποτέ να ξεκινάμε έναν καβγά ενώ είμαστε θυμωμένοι. Όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά μερικές φορές χάνουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας κατά την διάρκεια μιας θερμής λογομαχίας, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε και να σκεφτούμε καλύτερα πριν απαντήσουμε.

Σας παρουσιάζουμε 3 ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να μαλώνετε αν είστε θυμωμένοι.

1. Νομίζετε ότι όλοι είναι εναντίον σας

Όταν κάποιος είναι θυμωμένος, χάνει τον έλεγχο όχι μόνο των συναισθημάτων του, αλλά και των πεποιθήσεων του λόγω των εσωτερικών διεργασιών του εγκεφάλου. Οι ψυχολόγοι λένε ότι αν έχουμε κακή διάθεση, νομίζουμε ότι οι λέξεις ή οι κινήσεις του αντιπάλου είναι προσβολή. Καταλήγουμε να φωνάζουμε στον αντίπαλο χωρίς καν να υπάρχει λόγος. Και όλα αυτά οδηγούν στο τέλος μιας σχέσης.

2. Κάνετε τον αντίπαλο σας να θυμώσει χωρίς να το καταλαβαίνετε

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει σε πολλές μελέτες ότι αν είστε θυμωμένοι, αρχίζουν και οι άλλοι να νιώθουν θυμό. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να μην μπορέσετε να λύσετε μια διαμάχη σωστά όταν νιώθετε θυμωμένοι.

3. Δεν μπορείτε να ακούσετε τον αντίπαλο σας

Ο θυμός θολώνει την λογική σας. Γι’αυτό και κατά την διάρκεια του καβγά είστε χειρότεροι από τον άλλο από ότι όταν είστε ήρεμοι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα μπορέσετε να είστε αντικειμενικοί απέναντι στον σύντροφο σας και να παρατηρήσετε τα καλά του στοιχεία.

Αλλά αν κατά την διάρκεια ενός καβγά δείτε τον αντίπαλο σας σαν ένα έξυπνο και χαρισματικό άτομο, δεν θα σκεφτείτε ότι το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό και θα μπορέσετε να το λύσετε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Credit: brightside.me

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λιποθυμία: 5 συχνοί παράγοντες που την προκαλούν

Η αιφνίδια απώλεια των αισθήσεων, γνωστή ως λιποθυμία ή συγκοπή, προκαλεί αναμφισβήτητα ανησυχίες, ωστόσο μπορεί να αποτελεί μεμονωμένο συμβάν και να εξηγείται από μια...

Δεν είχαμε ιδέα κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πόνους στην πλάτη και στον αυχένα. Θέλει μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ στα…

Η ζωή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Δε γίνεται να είμαστε συνέχεια μέσα στην τρελή χαρά. Γνωρίζατε όμως ότι τα συναισθήματα...

Πόσο έξυπνος είσαι; Μόνο 1 στους 50 μπορεί να αναγνωρίσει τι απεικονίζουν αυτές φωτογραφίες. Εσείς;

Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με πολλά διαφορετικά αντικείμενα που βλέπετε στην καθημερινή σας ζωή, αλλά πόσα από αυτά είστε σε θέση να αναγνωρίσετε από...
close