Πολύ Σημαντικό: Δείτε γιατί ΔΕΝ πρέπει να Μαλώνουμε ΠΟΤΕ όταν είμαστε Θυμωμένοι!

Δεν πρέπει ποτέ να ξεκινάμε έναν καβγά ενώ είμαστε θυμωμένοι. Όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά μερικές φορές χάνουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας κατά την διάρκεια μιας θερμής λογομαχίας, αλλά δεν μπορούμε να σταματήσουμε και να σκεφτούμε καλύτερα πριν απαντήσουμε.

Σας παρουσιάζουμε 3 ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να μαλώνετε αν είστε θυμωμένοι.

1. Νομίζετε ότι όλοι είναι εναντίον σας

Όταν κάποιος είναι θυμωμένος, χάνει τον έλεγχο όχι μόνο των συναισθημάτων του, αλλά και των πεποιθήσεων του λόγω των εσωτερικών διεργασιών του εγκεφάλου. Οι ψυχολόγοι λένε ότι αν έχουμε κακή διάθεση, νομίζουμε ότι οι λέξεις ή οι κινήσεις του αντιπάλου είναι προσβολή. Καταλήγουμε να φωνάζουμε στον αντίπαλο χωρίς καν να υπάρχει λόγος. Και όλα αυτά οδηγούν στο τέλος μιας σχέσης.

2. Κάνετε τον αντίπαλο σας να θυμώσει χωρίς να το καταλαβαίνετε

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει σε πολλές μελέτες ότι αν είστε θυμωμένοι, αρχίζουν και οι άλλοι να νιώθουν θυμό. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να μην μπορέσετε να λύσετε μια διαμάχη σωστά όταν νιώθετε θυμωμένοι.

3. Δεν μπορείτε να ακούσετε τον αντίπαλο σας

Ο θυμός θολώνει την λογική σας. Γι’αυτό και κατά την διάρκεια του καβγά είστε χειρότεροι από τον άλλο από ότι όταν είστε ήρεμοι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα μπορέσετε να είστε αντικειμενικοί απέναντι στον σύντροφο σας και να παρατηρήσετε τα καλά του στοιχεία.

Αλλά αν κατά την διάρκεια ενός καβγά δείτε τον αντίπαλο σας σαν ένα έξυπνο και χαρισματικό άτομο, δεν θα σκεφτείτε ότι το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό και θα μπορέσετε να το λύσετε πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Credit: brightside.me

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα ξαναβγάλετε μαλλιά μέσα σε 10 μέρες (θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά)!

Τρία συστατικά χρειάζονται μόνο για να ξαναβγάλεις μαλλιά μέσα σε 10 μέρες. Αν έχεις έντονη τριχόπτωση δες τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις...

7 πράγματα που ο γυναικολόγος σας εύχεται να ξέρατε

1. Ο έρπης είναι πολύ πιο συχνός από ότι νομίζατε: περίπου 30-40% των ατόμων που εξετάζονται για έρπη βγαίνουν θετικά ακόμη και αν δεν...

Παίρνει αλουμινόχαρτο και τυλίγει τα πόδια της για μία ώρα! Ο λόγος; Θαυματουργός!

Το αλουμινόχαρτο είναι από αυτά τα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να καλύπτουν το φαγητό που έχει περισσέψει...
close