Πουρές από ψητή πατάτα με μπέικον, μπαχαρικά και λιωμένο τυρί

Γιατί να θέλεις να φας χειροποίητο πουρέ πατάτας; Κανονικά ΔΕΝ θέλει ερώτημα, αλλά ας πούμε ότι:

Σενάριο Νο1: Σου έχει περισσέψει κρέας ή κοτόπουλο από χτες και δεν ξέρεις με τι να το συνοδεύσεις.

Σενάριο Νο2: Δίνεις και το νεφρό σου για να φας κάτι comfort, αλλά δεν θέλεις να είναι ΠΑΛΙ μακαρόνια.

Σενάριο Νο3: Έχεις μόνο πατάτες στο σπίτι.

Τι κάνεις;

Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το κίνητρο για να πάρεις την πατάτα (και τη ζωή) στα χέρια σου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αξίζει να το κάνεις. Τσάμπα τις έφερε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα; (για να κάνω τέτοια αστεία, καταλαβαίνεις-δεν είμαι και πολύ καλα).

Η συνταγή, την οποία “κλέψαμε” από το thecrepesofwrath.com προτείνει να ολοκληρώσεις το γεύμα με ψητές, αλλά που μοιάζουν σαν τηγανητές, πατάτες. Είμαστε κάτι παραπάνω από σύμφωνες με αυτό.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά: Δηλαδή αυτά που χρειάζεται να έχεις στο σπίτι για να δημιουργήσεις. Γνώμη μου είναι ότι αν δεν έχεις και κάποιο ή κάποια από τα δευτερεύοντα συστατικά της συνταγής π.χ. μπαχαρικά ή μυρωδικά δεν έγινε και τίποτα σοβαρό

Τα υλικά (για μία πατάτα) είναι:

BakedPotatoDip-2-1 (1)

1 μεγάλη πατάτα, πλυμμένη και καθαρισμένη
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 του φλ. sour cream (αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι στο οποίο θα ρίξεις μερικές σταγόνες λεμόνι)
1/2 του φλ. τυρί κρέμα
1/2 του φλ. τυρί τσένταρ (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί της επιλογής σου)

2-3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο σε νιφάδες
1 κ.γ. αλάτι πιπέρι
2 κ.γ. σχοινόπρασο αποξηραμένο, (ψιλοκομμένο-αν είναι φρέσκο)
3-4 κλωνάρια μαιντανού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Άλείφεις την πατάτα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο, την τυλίγεις σε ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 30-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Εναλλακτικά, μπορείς να την βράσεις σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το μπέικον, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρείς από το τηγάνι και το αφήνεις να στραγγίξει πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί, αλλά κρατάς 2 κ.σ. από το λίπος.

Για τις ψητές, σαν τηγανιτές, πατάτες
Παράλληλα, καθάρισε και κόψε 1 ή 2 πατάτες (όσες επιλέξεις να ψήσεις) σε κομμάτια. Σε ένα ταψί, βάλε μία λαδόκολλα και τοποθέτησε τις πατάτες μαζί με το λίπος από το μπέικον που έχεις κρατήσει. Ψήσε για 10 λεπτά, στους 200 βαθμούς και μετά γύρισε τις και ψήσε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσουν από μέσα.

Τώρα. Επιστρέφοντας στην αρχική συνταγή, σε ένα μπολ, θα λιώσεις την ψητή (ή βρασμένη) πατάτα, θα ρίξεις όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από τα μυρωδικά και το μπέικον. Ανακατεύεις και γαρνίρεις με το σχοινόπρασο, το μαιντανό και το μπέικον. Σερβίρεις και αφήνεις τη γλώσσα σου να περιπλανηθεί και να κολυμπήσει στην παχύρευστη λίμνη του πουρέ. Νιρβάνα.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι η ευτυχία, άπιαστη σου λέω, από την Κική Δημουλά

Ένα εξαιρετικό μικρό κείμενο της Κικής Δημουλά. Το βιβλίο της «Εκτός σχεδίου» περιλαμβάνει σαράντα τρία μικρά διηγήματα με αυτοβιογραφικό, εξομολογητικό περιεχόμενο, που περιλαμβάνουν μνήμες, χρώματα,...

Η πιο εύκολη σπιτική μάσκα μαλλιών κατά της τριχόπτωσης

Τριχόπτωση: Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες που ταλαιπωρεί άντρες και γυναίκες. Πριν πανικοβληθείτε και τρέξετε να προμηθευτείτε ένα σωρό προϊόντα, ξοδεύοντας χρόνο και φυσικά...

9 Σύντομα Μαθήματα Έρωτα

Μάθημα 1ο: Δε συμβιβάζομαι στο λίγο Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται τον έρωτα, με αποτέλεσμα να παραιτούνται από όσα επιθυμούν, να υποχωρούν και να αρκούνται στο λίγο....
close