ΠΡΟΣΟΧΗ! Δύο γυναίκες Τυφλώθηκαν από Κάτι που ΟΛΟΙ κάνουμε Καθημερινά και Πρέπει να σταματήσουμε ΑΜΕΣΩΣ!

Δύο γυναίκες, ηλικίας 22 και 44 ετών, επισκέφτηκαν τους γιατρούς τους με συμπτώματα προσωρινής τύφλωσης και οι γιατροί δυσκολεύτηκαν να εντοπίσουν την αιτία. Οι γυναίκες ανέφεραν τύφλωση στο ένα μάτι για 15 λεπτά.

Κι άλλοι άνθρωποι άρχισαν να αναφέρουν παρόμοια περιστατικά, έτσι οι ερευνητές άρχισαν να κάνουν εξετάσεις, όπως μαγνητικές, καρδιακές σαρώσεις και εκτιμήσεις άλλου τύπου για να βοηθούσαν να εντοπιστεί η αιτία.

Όταν άρχισαν να κάνουν ερωτήσεις για την ζωή τους, εξεπλάγησαν που βρήκαν μια κοινή συμπεριφορά ανάμεσα στα άτομα που ανέφεραν τα συμπτώματα προσωρινής τύφλωσης.

Στο βίντεο θα δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας όπως παρατίθενται στο New England Journal of Medicine, το οποίο αναφέρει ότι η αιτία γι’αυτό το παράξενο πρόβλημα είναι η χρήση του κινητού την νύχτα. Αν και η τύφλωση είναι προσωρινή, υπάρχει κίνδυνος να γίνει πιο μόνιμη ζημιά στα μάτια νεαρών ατόμων.

Περαιτέρω έρευνα από το Harvard αποκάλυψε ότι το φως το κινητού συνδέεται και με άλλες ασθένειες, όπως παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιακή νόσο και καρκίνο. Επομένως, το μπλε φως του κινητού δεν συνδέεται μόνο με προσωρινή αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας βλάβη στα μάτια αλλά και με άλλους κινδύνους για την υγεία.

Credit: sun-gazing.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εχετε μυρμήγκια στο σπίτι; Έτσι θα τα εξαφανίσετε…

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη περίοδος των μυρμηγκιών και είναι πολύ πιθανό να κάνουν... έφοδο στο σπίτι μας! Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την...

12 αφορισμοί από την μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Η Φρίντα Κάλο (6 Ιουλίου 1907-13 Ιουλίου 1954) ήταν Μεξικανή ζωγράφος. Το στυλ ζωγραφικής της είναι επηρεασμένο από τους πολιτισμούς του Μεξικό αλλά έχει...

Τι προκαλεί τα κόκκινα σημάδια στο δέρμα σας;

Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο το να έχετε στο δέρμα σας τουλάχιστον ένα κόκκινο σημάδι. Τα σημάδια αυτά είναι μικρά και έχουν ένα βαθυκόκκινο χρώμα,...
close