in

Πως θα μετατρέψετε ένα ολόκληρο καρπούζι σε κοκτέιλ;

Και ένα απλό απόγευμα στο σπίτι με την παρέα σου,

Το μόνο που θα πω για να ολοκληρωθεί το παραλήρημα είναι ότι εκτός από το φρούτο-ορόσημο του ελληνικού καλοκαιριού, πρόκειται για το μοναδικό ίσως φρούτο που σου δίνει την αίσθηση της πληρότητας. Πολλοί νομίζουν (λόγω του άβολου μεγέθους φαντάζομαι) ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να το φας. Να το κόψεις. Κι όμως.

Από σήμερα θα ξέρεις ότι υπάρχει άλλος ένας τρόπος να απολαύσεις το ζουμερό του εσωτερικό. Να το μετατρέψεις σε κοκτέιλ. Είσαι έτοιμη;

Θα χρειαστείς ένα καρπούζι, 1 μίξερ χειρός, 1 πλαστικό ποτήρι και την παρέα σου για να το ευχαριστηθείς ακόμα περισσότερο.

1.Με ένα μαχαίρι χαράζεις το καρπούζι σε σχήμα ορθογώνιο

καρπουζι1

2. Αφαιρείς αυτό το κομμάτι.Καλό είναι το κενό-τρύπα που θα προκύψει να είναι μεγάλο ώστε να χωράει άνετα το μίξερ.

καρπουζι2

3. Χρησιμοποίησε μίξερ χειρός (από αυτό που πολτοποιείς τα λαχανικά μέσα στην κατσαρόλα όταν φτιάχνεις σούπα), βύθισε το στο εσωτερικό του καρπουζιού και βαλ’το να δουλέψει σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 1,5 λεπτό.

καρπουζι3

4. Σώπα, τελειώνουμε

Τώρα αυτό είναι το πιο περίπλοκο σημείο της διαδικασίας. Χρειάζεσαι κάτι σαν χωνί που θα ταιριάξει ακριβώς στην τρύπα του καρπουζιού ώστε να μην χυθούν παντού τα ζουμιά.

καρπουζι4

καρπουζι5

 μπορείς να κόψεις και να χρησιμοποιήσεις το πάνω μέρος από ένα πλαστικό ποτήρι, εφαρμόζοντας το  στις δύο επλευρές της τρύπας και χώνοντας τις αιχμηρές γωνίες (που θα προκύψουν αφού το κόψεις) μέσα στην ψίχα του καρπουζιού. Οκ, πάλι μπορεί να χυθούν κάποια ζουμιά, αλλά οκ, whatever, καρπούζι είναι, πάντα χύνονται ζουμιά.

5. Και τώρα ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε.

Αδειάζεις το εσωτερικό σε ένα ποτήρι (σουρώνοντας το παράλληλα ώστε να αποφύγεις τυχόν κουκούτσια) και από εκεί και πέρα μπορείς να προσθέσεις ό,τι μα ό,τι θέλεις. Από χυμό lime ή ανανά μέχρι βότκα ή οποιδήποτε αλκοολούχο ποτό της επιλογής σου (μόνο να μη το παρακάνεις).

καρπουζι6

Cheers!

giphy15
*χρησιμοποιείστε σουρωτήρι για να βγάλετε τα κουκουτσάκια…
Πηγή

Έτσι καταπολεμάται το οξειδωτικό στρες που προσθέτει κιλά!

Έχασε το μισό βάρος του σώματός της για να φορέσει το νυφικό των ονείρων της – Η απλή μέθοδος που ακολούθησε

Back to Top