Πως να προστατευτείτε και να αναγνωρίσετε τον καρκίνο του δέρματος! Μπορεί να σας σώσει τη ζωή!

Οι περισσότεροι δεν παίρνουν στα σοβαρά τον καρκίνο του δέρματος και ειδικά οι νέοι που νιώθουν ότι θα ζήσουν για πάντα. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική: κάθε ώρα ένας άνθρωπος πεθαίνει από μελάνωμα.

Πρώτο και σημαντικότερο το αντιηλιακό!

προστατευτείτε 1

Μπορεί να μη σας αρέσει να μυρίζετε σαν τροπικό νησί και να πασαλείβεστε με αντιηλιακό κάθε 30 λεπτά, αλλά είναι ο κυριότερος τρόπος να προστατευτεί κανείς από τον καρκίνο του δέρματος. Φροντίστε να το απλώνετε αφότου ιδρώσετε, μετά το μπάνιο και τουλάχιστον ανά δύο ώρες.

Καλυφθείτε!

προστατευτείτε 2
via Flickr / flatworldsedge

Το καπέλο προστατεύει τα αυτιά και το λαιμό μας, ενώ αν είναι μεγάλο προστατεύει και το υπόλοιπο πρόσωπο από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Αποφύγετε το σολάριουμ

προστατευτείτε 3
via Flickr / a james

Όσο ελκυστικό και να είναι το χρυσαφί χρώμα στο δέρμα σας, η έκθεσή σας σε καρκινογόνες ακτίνες UV δεν αξίζει τον κόπο. Ακόμη και περιστασιακά αν επισκέπτεστε το σολάριουμ, τριπλασιάζεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Πως να ξεχωρίσετε τις ελιές από το μελάνωμα

Αν τα σημάδια στο σώμα σας αρχίσουν να αλλάζουν σχήμα ή χρώμα ή αν δείτε κάποιο νέο να εμφανίζεται, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

προστατευτείτε 4
via Dr Michalak

Και μην ξεχνάτε σημεία όπως τα δάχτυλα των ποδιών σας!

προστατευτείτε 5
via Flickr / Marshalynn

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… βρίσιμο κάνει καλό στην υγεία (σύμφωνα με τους ειδικούς)

Διαβάστε τι έδειξε έρευνα πανεπιστημίου του εξωτερικού Αν και συνηθέστερη συμβουλή, ειδικά στην περίπτωση που είσαι γυναίκα, είναι να μην «βρίζεις σαν λιμενεργάτης», παρόλα αυτά...

Εκπληκτική συνταγή από το Θιβέτ για υγιή καρδιά και αιμοφόρα αγγεία!!

Αυτή η συνταγή από το Θιβέτ είναι πάνω από… 2000 έτη και βρέθηκε σε ένα μοναστήρι του Θιβέτ, γραμμένη σε πήλινες πινακίδες… Χρησιμοποιείται ενάντια στα...

Πήρε ένα πιστολάκι και ξεκίνησε να ζεσταίνει τα παπούτσια της. Μόλις δείτε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς!

Ένα άρθρο αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες του κόσμου που δε μπορούν με τίποτα να αντισταθούν σε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια και ας γεμίζουν...
close