Πως να προστατευτείτε και να αναγνωρίσετε τον καρκίνο του δέρματος! Μπορεί να σας σώσει τη ζωή!

Οι περισσότεροι δεν παίρνουν στα σοβαρά τον καρκίνο του δέρματος και ειδικά οι νέοι που νιώθουν ότι θα ζήσουν για πάντα. Η αλήθεια όμως είναι πολύ διαφορετική: κάθε ώρα ένας άνθρωπος πεθαίνει από μελάνωμα.

Πρώτο και σημαντικότερο το αντιηλιακό!

προστατευτείτε 1

Μπορεί να μη σας αρέσει να μυρίζετε σαν τροπικό νησί και να πασαλείβεστε με αντιηλιακό κάθε 30 λεπτά, αλλά είναι ο κυριότερος τρόπος να προστατευτεί κανείς από τον καρκίνο του δέρματος. Φροντίστε να το απλώνετε αφότου ιδρώσετε, μετά το μπάνιο και τουλάχιστον ανά δύο ώρες.

Καλυφθείτε!

προστατευτείτε 2
via Flickr / flatworldsedge

Το καπέλο προστατεύει τα αυτιά και το λαιμό μας, ενώ αν είναι μεγάλο προστατεύει και το υπόλοιπο πρόσωπο από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Αποφύγετε το σολάριουμ

προστατευτείτε 3
via Flickr / a james

Όσο ελκυστικό και να είναι το χρυσαφί χρώμα στο δέρμα σας, η έκθεσή σας σε καρκινογόνες ακτίνες UV δεν αξίζει τον κόπο. Ακόμη και περιστασιακά αν επισκέπτεστε το σολάριουμ, τριπλασιάζεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

Πως να ξεχωρίσετε τις ελιές από το μελάνωμα

Αν τα σημάδια στο σώμα σας αρχίσουν να αλλάζουν σχήμα ή χρώμα ή αν δείτε κάποιο νέο να εμφανίζεται, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

προστατευτείτε 4
via Dr Michalak

Και μην ξεχνάτε σημεία όπως τα δάχτυλα των ποδιών σας!

προστατευτείτε 5
via Flickr / Marshalynn

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι παραπλανητικές ειδήσεις για «εμβόλια κατά του καρκίνου» από την Κούβα

Ο ισχυρισμός πως η Κούβα έχει παραγάγει 4 εμβόλια κατά του καρκίνου είναι παραπλανητική είδηση. Σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορεί η είδηση πως ερευνητικά...

Βάζει τυρί στη φόρμα ψησίματος, αλλά αυτό που βγαίνει από το φούρνο δεν θα το πιστεύετε με τίποτα!

Η πίτσα είναι ένα πασίγνωστο και πολυαγαπημένο φαγητό σε όλο τον κόσμο και πλέον όλοι το γνωρίζουν. Όπου και να πάτε, ότι και να κάνετε,...

Διαγνώστηκε με καρκίνο μια βδομάδα μετά τον θάνατο του άντρα της. Αντί όμως να ξεκινήσει Χημειοθεραπείες, πήρε την πιο Σπουδαία απόφαση!

Τον περασμένο χρόνο, η Norma πέρασε δύο από τις χειρότερες εβδομάδες της ζωής της. Ενώ πάλευε με το δικό της πρόβλημα υγείας, η υγεία...
close