in

Ραγδαίες εξελίξεις: MEGA, ALPHA ή STAR; Ποιο κανάλι αγοράζει ο Καλογρίτσας και ποιο ο Μαρινάκης;

Πληθαίνουν οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, όπως αυτό θα διαμορφωθεί το επόμενο τρίμηνο μετά τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, καθώς στο “παιχνίδι” μπαίνουν δύο νέοι παίκτες, υπάρχουν ήδη που έχουν ήδη κανάλια και άδεια και πολλοί μένουν εκτός τηλεόρασης.

Τα πράγματα στην περίπτωση του κ. Θοδωρή Κυριακού για τον ΑΝΤ1 και του κ. Αλαφούζου για τον ΣΚΑΙ είναι πιο εύκολα, καθώς έχουν ήδη κανάλια, με πρόγραμμα και ήδη ένα κομμάτι της διαφημιστικής πίτας.

Οι δύο νέοι όμως επιχειρηματίες που εισέρχονται στον χώρο της τηλεόρασης, κ.κ. Μαρινάκης και Καλογρίτσας δεν έχουν τίποτα και επομένως έχουν ήδη ξεκινήσει τις παρασκηνιακές επαφές με όλους για να καταστρώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είναι εάν οι δύο νέοι καναλάρχες θα κάνουν μία προσπάθεια μόνοι τους, να δημιουργήσουν τα δικά τους νέα κανάλια ή σκοπεύουν να αξιοποιήσουν είτε το έμψυχο είτε το άψυχο υλικό από τα κανάλια που υπάρχουν και δεν έλαβαν τηλεοπτική άδεια.

Το ενδεχόμενο κάποιος από τους δύο ή και οι δύο να εξαγοράσουν έναν ολόκληρο τηλεοπτικό σταθμό φαίνεται αρχικά δύσκολο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Καλογρίτσας έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον ισχυρό άντρα του Alpha, κ. Δημήτρη Κοντομηνά, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συζήτησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Καλογρίτσας βρίσκεται σε επαφές και με την πλευρά Μπόμπολα, που είναι ένας από τους βασικούς μετόχους του Mega, ενώ προκύπτουν επαφές και με την πλευρά Βαρδινογιάννη για το Star.

Tην ίδια ώρα, ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να ενδιαφέρεται είτε για τις παλιές εγκαταστάσεις του Alpha στην Αττική Οδό είτε για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Star με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν στα κανάλια, το Mega το οποίο είναι στη δυσχερέστερη κατάσταση φαίνεται πως ανοίγουν παράθυρα διάσωσης. Ένα νέο σενάριο βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας για το μέλλον του MEGA και δημοσιεύεται από το vima.gr. Σύμφωνα με αυτό, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες οι τράπεζες πιέζουν τους μετόχους της Τηλέτυπος Α.Ε που έχει στην ιδιοκτησία της το MEGA να ακολουθήσουν τον δρόμο του Μαρινόπουλου.

Η αναζήτηση λύσης τύπου Μαρινόπουλου για το Mega αποτελεί επιδίωξη των τραπεζών. Το θέμα αυτό επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του newsit.gr το οποίο συνομίλησε με τραπεζικά στελέχη.

Τι σημαίνει αυτό; Οι βασικοί μέτοχοι να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, σε καθεστώς δηλαδή προστασίας έναντι των πιστωτών, και έτσι το κανάλι να γίνει πιο θελκτικό για έναν νέο επενδυτή. Μάλιστα, το σενάριο αυτό «βλέπει» ως υποψήφιο αγοραστή έναν από τους δυο νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικής άδειας που δεν έχουν όμως τηλεοπτική στέγη.

Αν τελικά, γίνει αυτό και δεν εμποδίσουν την αλλαγή ιδιοκτησίας οι παλαιοί μέτοχοι, τότε στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη – επενδυτή θα περάσει όχι μόνο το όνομα αλλά και η περιουσία του MEGA, ενώ σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, θα ακολουθήσει ενδεχόμενο «κούρεμα» των δανείων του αλλά και η αποδέσμευση των 25 εκατομμυρίων ευρώ που κρατούν οι τράπεζες.

Πηγή: athensmagazine

Θρήνος για τον 15 μηνών γιο αθλητή του MMA – Τον σκότωσε ηλικιωμένη σε τροχαίο [Εικόνες]

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ! Δεν είσαι το ζώδιο που νομίζεις – Δες τι ζώδιο είσαι πραγματικά…