Σέρβικη τυρόπιτα – gibanica

Υλικά

  • 500 gr. λεπτά φιλα (μπακλαβά)
  • 350 έως 500 gr. φρέσκια αναρή ή riccota ή μυζήθρα 100 ml.
  • γιαούρτι
  • 100 ml αεριούχο νερό
  • 4 αυγά
  • 100 ml λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε τα αυγά , το γιαούρτι και το αεριούχο νερό και προσθέτετε λίγο αλάτι.
  • Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε το ένα τρίτο τον φίλων, αλλα το κάθε φίλο ξεχωριστά και τα πασπαλίζετε με ζεστό λάδι.
  • Στην συνεχεια βάζουμε το μισό τυρί και ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  • Κόβετε την τυρόπιτα με κοφτό μαχαίρι και πασπαλίζετε το πάνω φίλο με ζεστό λάδι και το περιχύνετε με τα αβγά.
  • Ψήνεται την τυρόπιτα για περίπου 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σπυράκια ΤΕΛΟΣ! Δείτε πως θα εξαφανίσετε τα σπυράκια σας για πάντα

Η ακμή είναι ένα από τα βασικά προβλήματα όλων των εφήβων! Μη γελάτε! Αλήθεια λέμε, ενώ πολλές φορές ταλαιπωρεί ακόμη και ενήλικες. Ευτυχώς, χάρη σε αυτή...

Το μηλόξυδο τα οφέλη και οι χρήσεις του!

Ξύδι από μήλα είναι γνωστό εδώ και χιλιάδες χρόνια .Το γνώριζαν οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι. Χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο και ως ένα είδος διατροφής. Εκτός από...

Γεμίζει μια Απλή Κάλτσα με Ρύζι για να Φτιάξει μια Φοβερή Πασχαλινή Κατασκευή. Θα το Λατρέψετε

Αν σας αρέσει να φτιάχνετε μόνοι σας κατασκευές, τότε θα λατρέψετε αυτή την κατασκευή πασχαλινού λαγού. Με μερικά απλά υλικά από το σπίτι σας,...
close