Σαγανάκι θαλασσινών με πιπεριές, ντομάτα και φέτα

Ένα… παιχνιδιάρικο πιάτο με πλούσιες καλοκαιρινές γεύσεις.

Υλικά

400γρ. γαρίδες καθαρισμένες
200γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, σε λεπτές ροδέλες
150γρ. μύδια (χωρίς κέλυφος)
3 πράσινες πιπεριές, σε λεπτές ροδέλες
3 πιπεριές κόκκινες (Φλωρίνης), σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. ντομάτες φρέσκες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ούζο ή 1/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
250γρ. φέτα σκληρή, σε κυβάκια
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα καλαμαράκια σε νερό με το φύλλο δάφνης και τους κόκκους μπαχάρι για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζετε.

Βήμα 2

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Όταν μαραθούν κι αυτές προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το ούζο ή το κρασί και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει, χωρίς να στεγνώσει.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις γαρίδες, τα μύδια και τα βρασμένα καλαμαράκια. Αφήνετε να σιγοβράσει για 3-5 λεπτά ακόμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες και σβήνετε τη φωτιά.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Παίρνετε ένα πλατύ πήλινο ή πυρίμαχο σκεύος (όχι μεταλλικό) και στρώνετε μέσα το φαγητό. Σκορπάτε από πάνω τη φέτα και το μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ωραία κρούστα. Σερβίρετε το σαγανάκι ζεστό με φέτες καψαλισμένου ψωμιού αλειμμένες με λάδι και πασπαλισμένες με ρίγανη.

Tips

* Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα θαλασσινά της συνταγής με άλλα της αρεσκείας σας ή να αλλάξετε τη μεταξύ τους αναλογία. Πρέπει όμως να σιγουρευτείτε ότι ψήνονται όλα στον ίδιο χρόνο, αλλιώς βράζετε πρώτα τα πιο σκληρά θαλασσινά μόνα τους (καλαμάρια, χταπόδι, σουπιές) και μετά προσθέτετε τα μαλακά (γαρίδες, μύδια, κλπ).
* Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα μύδια προτιμήστε τα πιο μικρά γιατί τα μεγάλα είναι πιο σκληρά.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόσeξε την Εικόνα! Τι είδες Πρώτο; Δες ΤΙ σημαίνει για τον Χαρακτήρα σου

Ποιον είδατε πρώτα στην Εικόνα; Η Απάντησή σας Αποκαλύπτει πολλά για την Προσωπικότητά σας! Οι οπτικές οφθαλμαπάτες μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικές. Όχι μόνο αποκαλύπτουν...

Panna cotta γιαουρτιού με μέλι και καρύδια

Γιαούρτι με μέλι. Παραδοσιακό κι αγαπημένο, το ελληνικό θρεπτικό επιδόρπιο που σερβίρεται μέχρι και σήμερα μετά από ένα καλό γεύμα. Για να το κάνουμε λίγο...

Βάζει μια σκελίδα Σκόρδου στο Στόμα της και την Κρατάει για λίγα Λεπτά. Ο Λόγος; Θαυματουργός!

Το σκόρδο είναι γνωστό για την ιδιαίτερη γεύση του και χρησιμοποιείται από κουζίνες όλου του κόσμου. Αλλά οι αρχαίοι Ρωμαίοι, Κινέζοι, Έλληνες και Αιγύπτιοι...
close