Σε Κίνδυνο Αυτές Οι Περιοχές Για Σεισμό 6,0-6,5 ΡΙΧΤΕΡ…

Δηλώσεις… που προκαλούν έκπληξη σε όλους τους Έλληνες πολίτες έκαναν καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και της τάξεως των 6,0-6,5 Ρίχτερ όπως τόνισε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης.

Μάλιστα και άλλοι Έλληνες σεισμολόγοι αναφέρουν πως οι σεισμοί σε Καλαμάτα και Ρόδο που έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης είχαν προβλεφθεί και τους περίμεναν.

Οι ίδιοι τονίζουν πως έχουν απλώσει σεισμογραφικά δίκτυα με μία ειδική μέθοδο η οποία μπορεί λίγες ώρες πριν από έναν μεγάλο σεισμό να προβλέψει που περίπου θα γίνει και τι κλίμακας θα είναι.

Οι επικίνδυνες περιοχές κατά τους Έλληνες σεισμολόγους που έχουν συσσώρευση σεισμικής ενέργειας, είναι οι περιοχές στο νότιο Ιόνιο, νότια της Πελοποννήσου αλλά και στο σεισμικό τόξο που περνάει νότια της Κρήτης και φτάνει ως και τη Ρόδο.

Πρόσφατα ωστόσο ο κύριος Άκης Τσελέντης είχε δηλώσει πως εξίσου επικίνδυνη μπορεί να θεωρηθεί και η περιοχή της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και μάλιστα ο ίδιος είχε δείξει έναν χάρτη της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας

όπου πιστεύει πως ελοχεύει ο κίνδυνος αρκετών σεισμικών δονήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.

fdoa9d5y

Οι σεισμολόγοι τέλος διευκρινίζουν πως δεν θέλουν να προκαλέσουν τον οποιοδήποτε πανικό μιας και το σίγουρο πλέον είναι ότι κάποιος σεισμός σε μία χώρα σαν τη δική μας και μάλιστα μεγάλου μεγέθους είναι βέβαιος αν όχι αύριο ή την άλλη εβδομάδα σίγουρα τα επόμενα χρόνια.

Είναι ένα φαινόμενο που συνεχώς μελετάται παγκοσμίως και η χώρα μας είναι η έκτη πιο σεισμογενής χώρα του κόσμου.

Το παρόν άρθρο αποτελεί άρθρο που γράφτηκε με επίσημες δηλώσεις καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών

και σεισμολόγων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και γίνεται προς ενημέρωση και όχι προς πρόκληση πανικού των πολιτών.

Καλό θα είναι γενικότερα σε όλη την Ελλάδα πάντα να ζούμε με το ενδεχόμενο ενός σεισμού μεγάλου, ώστε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση όταν έχουμε ένα τέτοιο φαινόμενο αλλά θα πρέπει να φροντίσουμε πως ζούμε σε ένα σπίτι που πληρεί 100% τον αντισεισμικό κανονισμό και πως είναι κατάλληλα θωρακισμένο.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ STAR.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χρησιμοποιώντας ένα απλό κλειδί. (Βίντεο)

Άμα δεν έχετε μπροστά σας κάποιο ανοιχτήρι για να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί… δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα. Συνήθως πάντα έχουμε πάνω μας ένα κλειδί...

Πιέστε αυτά τα 2 σημεία & ΑΜΕΣΩΣ θα εξαφανιστεί ο πόνος που αισθάνεστε στην πλάτη – Ιδού ο τρόπος

Δυστυχώς, εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται πόνο στην πλάτη που πολλές φορές είναι τόσο έντονος που δεν αντέχεται. Δεν είναι γνωστός κάποιος αποτελεσματικός τρόπος για την...

Η Σπιτική Κρέμα Ματιών που κάνει Θραύση! Δοκίμασέ την και θα δείχνεις μέχρι και 5 Χρόνια Νεότερη!

Σε καμιά γυναίκα δεν αρέσουν οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια καθώς μεγαλώνει. Το γυναικείο δέρμα είναι τόσο απαλό και ντελικάτο και αποτελεί τον...
close