Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Σπιτική μαρμελάδα με κεράσια και μαυροδάφνη - LINE LIFE

Σπιτική μαρμελάδα με κεράσια και μαυροδάφνη

Υλικά

  • 1 κιλό μαύρα κεράσια (καθαρό βάρος δηλαδή χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)
  • 1 κιλό ζάχαρη για μαρμελάδα με πηκτίνη χυμό από 1 λεμόνι 250 γρ. μαυροδάφνη

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κεράσια.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα αφήνουμε μια ώρα.
  • Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε τα κεράσια λίγο για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.
  • Μετά την μια ώρα αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε.
  • Προσθέτουμε το κρασί και φέρνουμε το μείγμα ξανά σε βρασμό.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε ξανά αν χρειαστεί.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Μεταφέρουμε στα βάζα, αποστειρώνουμε και αποθηκεύουμε.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.