in

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τη Δυτική Ελλάδα! «Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία» λέει ο Α. Τσελέντης

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού ήταν 4,3 ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν ανάμεσα στο Αντίρριο και στη Ναύπακτο…

Ωστόσο, το Ευρωμεσογειακο Σεισμολογικό κέντρο, «δίνει» το σεισμό με μεγαλύτερο μέγεθος, 4,5 ρίχτερ…

Έγινε στις 14:48 το μεσημέρι και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 11,7 χιλιόμετρα.

Ο χάρτης του σεισμού από το Γεωδυναμικό ΙνστιτούτοΟ χάρτης του σεισμού από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή και σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός ήταν δυνατός και σύντομος. Συγκεκριμένα, έγινε αισθητός στην Πάτρα, στην Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αγρίνιο και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Τσελέντης: Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία

«Ητανε ένας σεισμος 4,3 Ρίχτερ 3 χιλιόμετρα δυτικά της Ναυπάκτου για αυτό και έγινε πάρα πολύ αισθητός σε περιοχές όπως η Ναύπακτος, ο Άγιος Βασίλειος και το Ρίο. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό και για αυτό έγινε τόσο έντονα αισθητός. Περιμένω ισχυρή μετασεισμική ακολουθία. Πιστεύω ότι αυτός ήταν ο κυρίως σεισμός, αλλά δεν αποκλείεται να δώσει και ένα 4,5 Ρίχτερ. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και εννοείται ότι είμαστε όπως πάντα προσεκτικοί» είπε στο Patra News ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Πηγή: tro-ma-ktiko

Ο πρώτος άνδρας νόμιμος ιερόδoυλος στην Eλλάδα;

Συναγερμός για τα Galaxy Note 7: Κλείστε τα, προειδοποιεί η Samsung