Συνταγή για galette des rois, η παραδοσιακή γαλλική βασιλόπιτα από σφολιάτα!

Υλικά

  • 400 γρ. έτοιμη σφολιάτα
  • 3-4 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Χωρίζουμε το φύλλο σφολιάτας στη μέση, ανοίγουμε τα δύο πλέον φύλλα και κόβουμε από το καθένα ένα στρογγυλό κομμάτι περίπου 25 εκατοστών. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι σε ένα ταψί και απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα πορτοκάλι, αφήνοντας 2 εκατοστά από τις άκρες.
  2. Σε μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό. Κατόπιν ρίχνουμε στο μείγμα τα αλεσμένα αμύγδαλα, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε το αλκόολ. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα πάνω από την μαρμελάδα.
  3. Βρέχουμε με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης, χρησιμοποιώντας πινέλο, και σκεπάζουμε με το δεύτερο στρογγυλό κομμάτι ζύμης, πιέζοντας τις άκρες για να ενωθούν καλά. Χαράζουμε τη βασιλόπιτα στην κορυφή με γραμμές που να θυμίζουν ακτίνες ρόδας ποδηλάτου. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο αυγό και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η Τέλεια Συνταγή για Τηγανητό Κοτόπουλο που θα Λατρέψετε!

Το μυστικό πίσω από το θρυλικό Kentucky Fried Chicken που μας έχει κάνει να το ερωτευτούμε, είναι προφανώς η τέλεια τραγανή του κρούστα. Έτσι...

Μάσκα με χυμό αγγουριού για σύσφιξη!

Χρησιμοποιήστε το χυμό από ένα αγγούρι για να συσφίξετε το χαλαρό δέρμα στο πρόσωπο!   1. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να κόψετε μισό αγγούρι...

Δείτε τι συμβαίνει στο Σώμα μας όταν σταματήσουμε να τρώμε Κρέας!

Μπορεί να μην συνειδητοποιούμε τι ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας όταν τρώμε κρέας και πολύ πιθανόν να μην θέλουμε κιόλας. Όπως και να’χει όμως μία...
close