Τα «μαύρα» ταξί της Μυκόνου και τα… opγια: Δείτε πόσο χρεώνουν, ακόμη και πολύ μικρές διαδρομές!

Σε χρυσάφι πληρώνουν οι τουρίστες τις μετακινήσεις στη Μύκονο εξαιτίας των υπέρογκων χρεώσεων που επιβάλλουν τα «μαύρα» ταξί, δηλαδή τα εκμισθωμένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα που δεν πληρούν τις απαραίτητες από τη νομοθεσία προυποθέσεις:

Δεν διαθέτουν άδεια, ούτε διακριτικά γνωρίσματα και απαιτούμενες συμβάσεις ελαχίστου ή μακράς διαρκείας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο ακόμα και την ασφάλεια του εκάστοτε πελάτη. Την ύπαρξη δεκάδων «πειρατικών» ταξί στη Μύκονο κατήγγειλαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου τα μέλη της Ένωσης Ραδιοαγοραίων (Ραδιοταξί) Μυκόνου ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Με μια απλή ανάγνωση σε σχετικές σελίδες στο ίντερνετ, όπως αναφέρεται στην σχετική καταγγελία, διαπιστώνεται ότι υπάρχουν αναρτήσεις από δήθεν νομίμως συσταθέντα γραφεία τα οποία εκτελούν δρομολόγια με υπέρογκα κόμιστρα, με αυτοκίνητα και οδηγούς που όχι μόνο δεν τηρούν τις προυποθέσεις αλλά αντίθετα καθιστούν την διαδρομή άκρως επικίνδυνη.

Χωρίς τίτλο (3)

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός γραφείου (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας) όπου στον αναρτημένο στο διαδίκτυο τιμοκατάλογο του αναγράφονται υπέρογκα χρηματικά ποσά για διαδρομές μόλις λίγων χλμ.

Συγκεκριμένα:

– η μετάβαση από τη Χώρα στην περιοχή Χουλάκια, ήτοι 4,5 περίπου χιλιόμετρα χρεώνεται 60 ευρώ (!), ενώ η απόσταση Χώρας Μυκόνου με το Νέο Λιμάνι που δεν ξεπερνά τα δυο χιλιόμετρα χρεώνεται 40 ευρώ.

η διαδρομή από τον Πλατύ Γιαλό για τα Χουλάκια, δηλαδή απόσταση επτά περίπου χιλιομέτρων κοστίζει 80 ευρώ.

Μάλιστα στις σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο σε καμία περίπτωση δεν αναφέρονται οι έδρες αυτών των γραφείων και απαιτείται ενδελεχής έρευνα για να τις εντοπίσεις. Αν τα καταφέρεις τότε διαπιστώνεις ότι τα εν λόγω γραφεία φιλοξενούνται είτε σε… κοντέινερ είτε σε πολυτελείς βίλες.

Δείτε αναλυτικά τους τιμοκαταλόγους:

1 2

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Λάθος με το Λεμόνι και το Νερό, που κάνετε κάθε Πρωί

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να αντέξουν την ξινή γεύση των λεμονιών. Στην πραγματικότητα, μερικοί δεν μπορούν ούτε να το σκέφτονται, χωρίς να νιώσουν...

Το ΑΠΟΛΥΤΟ τρικ ομορφιάς: Το μυστικό για να μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά σου!

Ανακαλύψαμε το απόλυτο μυστικό ομορφιάς για να αποκτήσουμε πλούσια και μακριά μαλλιά! Μπορεί να είναι big trend τα κοντά, καρέ μαλλιά όμως η γοητεία μιας...

Ντύσου για να σε κοιτάξει: Τι θεωρούν οι άνδρες $εξι

Πλέον οι άνδρες έχουν αναπροσδιορίσει τον όρο seξι αφού οι γυναίκες ντύνονται πολλές φορές προκλητικά. Τι και αν διατυμπανίζουν πως θέλουν να φανταστούν, στο μυαλό...
close