Τα μυστικά της σαντιγί (για να πετυχαίνει πάντα)

Και η σαντιγί έχει τα κολπάκια της για να γίνει αφράτη & σφιχτή!

Το μυστικό της σαντιγί βρίσκεται στη θερμορασία, το χτύπημα αλλά και στη σωστή κρέμα γάλακτος! Είναι βασικό να προσέξεις τις δύο αυτές λεπτομέρειες για να πετύχει και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην κρέμα κρύβεται το μυστικό;

Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light. Τη light κρέμα γάλακτος μπορούμε να την προτιμήσουμε στα φαγητά αλλά αν θέλουμε να κάνουμε σαντιγί καλύτερα να την αφήσουμε στην άκρη.

Προσοχή στη θερμοκρασία & το χτύπημα

Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγί πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι παγωμένη! Γι΄αυτό καλό θα είναι να την έχουμε βάλει στο ψυγείο ή και στην κατάψυξη για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα.

Βασικό! Μόλις γίνει σταματά το χτύπημα

Με το που θα γίνει η σαντιγύ σταματάμε κατευθείαν το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγί μας θα κόψει και θα είναι άχρηστη.

Για πιο σφιχτή σαντιγύ

Μαζί με την κρέμα γάλακτος ρίξε 5 σταγόνες χυμού λεμονιού – όχι παραπάνω για να μη χαλάσει η γλυκιά γεύση της – και στη συνέχεια χτύπησέ τη στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα.

Το λαθάκι που πρέπει να αποφύγεις: Πότε προσθέτουμε ζάχαρη;

Μόνο μόλις πήξει προσθέτουμε ζάχαρη κι όχι από την αρχή.

Για ακόμη πιο ντελικάτη γεύση

Πειραματίσου με διάφορα λικέρ και αρώματα! Λίγη βανίλια ή ένα λικεράκι της αρεσκείας σου, ακόμη και κονιακ δίνουν άλλη πινελιά στο αποτέλεσμα! Η προσθήκη και σε αυτή την περίπτωση γίνεται μόνο μόλις πήξει η σαντιγί μας.

Πώς θα κάνω περισότερη ποσότητα με μια μόνο κρέμα γάλακτος;

Υπάρχει τρόπος! Απλά πρόσθεσε λίγη μαρέγκα! Ποσότητα μαρέγκας από δύο ασπράδια αυγού αρκεί για ένα πακέτο κρέμας γάλακτος.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΑ σας ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ αυτό το ΚΟΛΠΑΚΙ! Έτσι θα παγώσετε ένα ζεστό αναψυκτικό σε μόλις 2 λεπτά!

Αυτό το tip θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια ειδικά αν δεν έχετε καθόλου κρύα αναψυκτικά στο ψυγείο και θέλετε οπωσδήποτε να πιείτε κάτι...

Πεντανόστιμη Χορτόπιτα Καλαμάτας. Άλλο Πράγμα…!

Υλικά συνταγής 350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 αυγά 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα 500 γρ. σπανάκι...

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα κάθε μέρα κάνει καλό στην υγεία σας

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στις ζωές μας που ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα είναι πραγματικά απαραίτητο. Είτε πρόκειται για γενέθλια, για γάμο, είτε απλά θέλεις να...
close