in

Τα νύχια της είχαν αυτά τα άσπρα σημάδια. Δεν είχα ιδέα ότι σήμαινε κάτι ΤΕΤΟΙΟ !

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι ζούμε μία αρκετά υγιή ζωή. Σίγουρα, δεν γνωρίζουμε όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία μας και τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε υγιείς, έτσι γνωρίζουμε τα πιο βασικά: όπως είναι ο περιορισμός κατανάλωσης junk food, το να πίνουμε πολύ νερό, το να κινούμαστε συχνά, και να κοιμόμαστε καλά.

Και χάρη σε όλες αυτές τις έρευνες που κυκλοφορούν ξέρουμε πως να αναγνωρίζουμε διάφορα προβλήματα που μπορεί να χτυπήσουν την πόρτα μας.

Αλλά τι γίνεται με όλα αυτά τα καθημερινά συμπτώματα που αγνοούμε? Αν θέλουμε λοιπόν να ζούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και να είμαστε πιο υγιείς, θα πρέπει να παρακολουθούμε πιο καλά και πιο σχολαστικά το σώμα μας και ειδικότερα τις διατροφικές μας ανάγκες.

Σε μία αποκλειστική έρευνα παρακάτω, ανακαλύπτουμε μερικά από τα πιο κοινά ζητήματα και τι ακριβώς σημαίνουν. Πολύ συχνά, καταλήγουν, ότι υπάρχει μία ζωτικής σημασίας διατροφική ανεπάρκεια η οποία έχει προκαλέσει τα πρόβληματα αυτά.
Παρότι μερικά από αυτά τα συμπτώματα είναι μάλλον ακραία, υπάρχουν σίγουρα τρόποι για την αντιμετώπισή τους. Οι οδηγίες που φαίνονται παρακάτω προτείνονται κυρίως από ειδικούς, αλλά αν το πρόβλημα συνεχίσει να υπάρχει, θα ήταν καλύτερο να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Διαβάστε παρακάτω για να δείτε ποιό θρεπτικό συστατικό λείπει από τον οργανισμό σας και τι να κάνετε γι’αυτό.

Κρύα Χέρια

These_Bodily_Signs_Can_Warn_Yo_5813341314

Οι περισσότεροι άνθρωποι ρίχνουν το φταίξιμο για την ύπαρξη κρύων χεριών σε διάφορα πράγματα, όπως ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, η κακή κυκλοφορία του αίματος ή απλά ο κρύος καιρός.

Παρ’όλα αυτά έρευνες έδειξαν ότι τα κρύα χέρια συχνά οφείλονται σε μία έλλειψη ιωδίου. Το ιώδιο είναι ένα στοιχείο που βρίσκεται κατά κύριο λόγο στις θάλασσες, και είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του ανθρώπου.

Οι θυρεοειδείς αδένες μας χρησιμοποιούν το ιώδιο για να δημιουργήσουν θυρεοειδικές ορμόνες. Αν υπάρχει μία σοβαρή ανεπάρκεια ιωδίου, ο θυρεοειδής αδένα μας θα διογκωθεί και θα προκαλέσει αρκετό πόνο. Τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και εξέτασης Διατροφής έχουν δείξει ότι τα επίπεδα ιωδίου έχουν μειωθεί κατά το εντυπωσιακό ποσοστό των 50 τοις εκατό.

Οι φυσιολογικές και υγιεινές δίαιτες δεν θεωρούνται πλέον επαρκείς για να καταπολεμήσουν τις σοβαρές αυτές ανεπάρκειες ιωδίου. Δυστυχώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι στηρίζονται σε φάρμακα για τον θυρεοειδή τους.

Πολλοί διατροφολόγοι συνιστούν στους πάσχοντες να αυξήσουν την κατανάλωση θαλάσσιων λαχανικών, όπως είναι τα φύκια. Ο μπακαλιάρος, οι γαρίδες, ο τόνος και οι πατάτες φούρνου έχουν επίσης μια υψηλότερη περιεκτικότητα σε ιώδιο.

Ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα

These_Bodily_Signs_Can_Warn_Yo_5819472110

Πολύ συχνά, θεωρούμε ότι το ξηρό και ξεφλουδισμένο δέρμα, είναι φαινόμενο από την αλλαγή του καιρού. Και χωρίς αμφιβολία, ο κρύος καιρός, προκαλεί έντονες αλλαγές στην αίσθηση του δέρματος.

Γνωρίζατε όμως ότι μία σοβαρή έλλειψη της βιταμίνης Α, ή της ρετινόλης, μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινά συμπτώματα στο δέρμα? Η βιταμίνη Α, ενισχύει ισχυρά την αναδιάπλαση των κυττάρων του δέρματος και βοηθάει στην ρύθμιση διαφόρων παραγόντων που αφορούν την ανάπτυξη.
Από το 1980, η ρετινόλη έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον για τη θεραπεία σοβαρών μορφών ακμής και της ψωρίασης, καθώς λειτουργεί για την ανάσχεση της δραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων.

Ωστόσο πολλοί επαγγελματίες υγείας και δερματολόγοι έχουν αρνηθεί τη σύνδεση ανάμεσα στην υγεία του δέρματος και τη διατροφή.

Προσπαθήστε να τρώτε φαγητά που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, όπως είναι το κόκκινο κρέας, τα φύκια, το μουρουνέλαιο, και η κρέμα και το βούτυρο από αγελάδες ελευθέρας βοσκής.

Μαλακά, εύθραυστα νύχια

These_Bodily_Signs_Can_Warn_Yo_5824533689

Χρόνια πίστευα ότι, για να ανακουφιστούμε από προβλήματα που σχετίζονται με τα κόκκαλα ή τα νύχια μας, απλά θα έπρεπε να αυξήσουμε την πρόσληψη ασβεστίου.

Παρ” όλα αυτά, έχει σημειωθεί ότι μία ανεπάρκεια μαγνησίου, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα – συμπεριλαμβανομένων και της κακής ανάπτυξης των νυχιών μας, την υψηλή πίεση, το άγχος, του μυικούς πόνους και την αδυναμία.

Ο υποπαραθυρεοειδισμός είναι μία πάθηση που μπορεί να προκαλέσει εύθραυστα νύχια, ξηρά μαλλία και μούδιασμα των άκρων. Παρότι αυτή η πάθηση συνήθως διημιουργείται από βλάβες των παραθυρεοειδών αδένων, μπορεί επίσης να προκληθεί και από χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα.

Για την πρόσληψη υψηλότερων επιπέδων μαγνησίου, δοκιμάστε να φάτε σκούρα πράσινα φυλλώδη, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια και ξηρούς καρπούς

Άσπρα σημάδια στα νύχια

These_Bodily_Signs_Can_Warn_Yo_5829147696

Μην ανησυχείτε αν έχετε μικρά άσπρα σημάδια που εμφανίζονται σποραδικά στα νύχια σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα εμφανίζουν κατά διαστήματα στην διάρκεια της ζωής τους.

Ωστόσο τα σημάδια αυτά μπορεί να υποδηλώνουν την έλλειψη ψευδαργύρου. Παρότι υπάρχουν διάφορες απόψεις επί του θέματος ( ορισμένοι εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι οφείλεται σε μία έλλειψη ασβεστίου, και άλλοι σε μία έλλειψη πρωτεΐνης), δεν θα έβλαπτε να αυξήσει κανείς την πρόσληψη ψευδαργύρου από τροφές όπως, τα φύκια, το σπανάκι, τα κάσιους, τα φασιόλια και τα μανιτάρια.

Πηγή

Διάρροια: Με ποια διατροφή θα την αντιμετωπίσετε

Αριστουργήματα φτιαγμένα από άμμο