in

Τα Τατουάζ όχι Μόνο Μας Εκφράζουν, Αλλά στην Πραγματικότητα Μας Κάνουν Πιο Υγιείς

Τα τατουάζ πλέον έχουν κερδίσει έδαφος και έχουν ξεφύγει από τις υποκουλτούρες του παρελθόντος, αλλά εξακολουθούν να έχουν αρνητικό στίγμα. Καθώς οι μεγαλύτερες γενιές τα έβλεπαν ως μια μορφή επανάστασης και χαμηλής τάξης, οι νέες γενιές τα υιοθετούν ολοένα και περισσότερο.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαλέξουν την κληρονομικότητά τους, μπορούν όμως να διαλέξουν τα τατουάζ τους. Είναι ένας σπουδαίος τρόπος να εκφράσει κάποιος τον εαυτό του και να προσθέσει προσωπικές πινελιές στο σώμα του. Αλλά το ίδιο και η διαδικασία απόκτησης τατουάζ μας κάνει επίσης καλό! Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, περιέγραφε πως οι άνθρωποι με πολλαπλά τατουάζ διαθέτουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα από όσους δεν έχουν κανένα τατουάζ.

Οι συμμετέχοντες στην μελέτη, που είχαν λάβει τα πρώτα τους τατουάζ, δεν βίωσαν κάποια ιδιαίτερη ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Στο δεύτερο ή τρίτο τατουάζ το ανοσοποιητικό ξεκινά να αυξάνει την δραστηριότητά του.

“Ανάμεσα στους συμμετέχοντες που έκαναν τον πρώτο τους τατουάζ, τα αυξανόμενα επίπεδα κορτιζόλης προκάλεσαν μείωση στην ανοσοσφαιρίνη Α,” αναφέρει το περιοδικό Tech Times. “Αλλά όσοι έχουν πολλά τατουάζ, είχαν μόνο μια μικρή πτώση στα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α πριν και μετά τις συνεδρίες. Οι ερευνητές κατέληξαν ότι αυτό οφείλεται σε ένα πιο δυνατό ανοσοποιητικό.”

Όταν κάνουμε τατουάζ το σώμα νιώθει ότι δέχεται επίθεση για κάποιο χρονικό διάστημα. Αργότερα, το σώμα επανέρχεται στα φυσιολογικά του επίπεδα. Μετά από επανειλημμένες πιέσεις η αντίδραση του σώματος αυξάνεται. Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι η κύρια άμυνα του οργανισμού ενάντια σε μόλυνσεις και ιούς, όπως το κοινό κρυολόγημα.

Η μελέτη ήταν περιορισμένης έκτασης, με 29 συμμετέχοντες και μόνο 5 ήταν άντρες, ηλικίας 18-47. Υπάρχει προοπτική για περισσότερη έρευνα, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες για χρήση προς όφελος της υγείας μας από τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας.

Credit: thespiritscience.net

Το κέικ με μόνο 2 υλικά που θα σας τρελάνει!

Δείτε πως γίνεται: Ψαξαμε και βρηκαμε τροπο να εχετε ρευμα χωρις να πληρωνετε…!