in

Τελικά είναι τα μάτια ο καθρέφτης της ψυχής μας?

Σκεφτείτε έναν άνθρωπο είτε αρσενικό είτε θηλυκό που έχει εκφραστικά μάτια. Όταν το αντικρύσετε και μαγνητίζεστε από τα μάτια του γιατί να συμβαίνει αυτό;

Ο μαγνήτης είναι ένα στοιχείο της φύσης που έχει την ικανότητα να έλκει τα μέταλλα και για την ακρίβεια τον σίδηρο.

Τι υποδηλώνουν λοιπόν τα μάτια που μαγνητίζουν; Θά λέγαμε εύλογα λαμβάνοντας υπόψην την συμπεριφορά του μαγνήτη προς τα μέταλλα ότι λειτουργούν ακριβώς με την ίδια έννοια.

Η μόνη διαφορά είναι ότι τα μάτια μαγνητίζουν την ενέργεια των άλλων ατόμων. Είναι κάτι ακαθόριστο και πάνω από τις φυσικές δυνάμεις.

Είναι κατά κάποιο τρόπο το υπερβατικό, το μεταφυσικό που δεν μπορούμε εύκολα να δώσουμε την εξήγηση του.

Μπορούμε όμως να το προσεγγίσουμε προς την έννοια του αν λάβουμε σοβαρά υπόψην την ενέργεια που διαχέεται στο περιβάλλον η οποία εκλύεται, συγκρούεται, διασπάται και συνεχώς κάνει τον ίδιο κύκλο.

Παράδειγμα που μπορούμε να δούμε από τον αέναο κύκλο του ύδατος που εξατμίζεται από τις επιφάνειες των θαλασσών, των λιμνών των ποταμών κ.λ.π. που ανεβαίνει στα υψηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας δημιουργεί τα σύννεφα τα οποία μεταξύ τους συγκρούονται και δημιουργούν τους κεραυνούς και τις βροντές και στο τέλος ωριμάζουν και έχουμε την βροχή.

Κάπως έτσι λοιπόν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε και τον μαγνητισμό που συμβαίνει με τα μάτια.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο σύνολο τους οι γυναίκες βάφουν τα μάτια τους ώστε με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσουν με ότι αυτό συνεπάγεται.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι τα εκφραστικά μάτια υποδηλώνουν την εσωτερική ενέργεια του ατόμου και κατά κύριο λόγο την ψυχή. Η ψυχή κατά μία έννοια είναι πυρ. Όσο δυνατό είναι το εσωτερικό πυρ-ψυχή αυτό φαίνεται στα μάτια του ατόμου που μπορούν να μαγνητίζουν.

Αν αναλύαμε την λέξη καθρέπτης θα βρίσκαμε τις εξής έννοιες: καθ-ρ-έπτης(7) δηλαδή κάθε ροή φωτοενεργειών του μυστηρίου. Σημειωτέον ότι η φύση είναι ένα μυστήριο μιας ανώτερης δημιουργίας.

Μέσα από έναν καθρέπτη μπορούμε να βλέπουμε το πρόσωπο μας το σώμα μας κ.λ.π. διαμέσου της όρασης μας, δηλαδή μπορούμε να συγκρίνουμε την εικόνα που βλέπουμε με αυτό που εκφράζεται από το εσωτερικό μας πυρ-ψυχή.

Άρα τα μάτια είναι το μέσο που χρησιμοποιείται για να αποκωδικοποιούμε τα πάντα που είναι γύρω μας.
Μέσα λοιπόν από αυτήν την προσέγγιση θα λέγαμε ότι «τα μάτια είναι ο καθρέπτης της ψυχής»;

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ

Οι επιστήμονες με τη σειρά τους ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει μεθόδους με την βοήθεια των οποίων μπορούν να ανιχνεύσουν και να αναγνωρίσουν διάφορα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός ατόμου, όπως η νευρικότητα, η παρορμητικότητα και η ευγένεια.

Η ερευνητική ομάδα από το πανεπιστήμιο του Orebro μελέτησε τις ίριδες των ματιών 428 εθελοντών.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι αυτή η έρευνα έδειξε ότι ορισμένες πτυχές της προσωπικότητας του ατόμου προσδιορίστηκαν μέσω της γενετικής.

Κατά τη διάρκεια της πειραματικής διαδικασίας τραβήχτηκαν φωτογραφίες της ίριδας του ματιού των συμμετεχόντων και συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια τα οποία αφορούσαν την προσωπικότητα τους.

Οι επιστήμονες μελέτησαν τις ρυτιδώσεις, κρύπτες και πτυχές που σχηματίζει η ίριδα σε κάθε άτομο ξεχωριστά.

Μετά από τις παραπάνω εξετάσεις βρέθηκε ότι κατά μέσο όρο τα άτομα τα οποία διέθεταν περισσότερες κρυπτές στην ίριδα του ματιού τους ήταν ευγενικά, ένθερμα και έμπιστα ενώ τα άτομα τα οποία είχαν μεγαλύτερο ποσοστό ρυτιδώσεων στην ίριδα του ματιού τους ήταν πιο αγχωτικά, περισσότερο παρορμητικά και πιο επιρρεπείς σε καταχρήσεις.

Οι ερευνητές πρότειναν επίσης ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία της αναγνώρισης έχει ένα γονίδιο που ονομάζεται PAX6.

Είναι γνωστό ότι αυτό το γονίδιο βοηθάει στον έλεγχο της ανάπτυξης της ίριδας του ματιού σε ένα έμβρυο.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η διαφοροποίηση αυτού του γονιδίου σχετίζεται με την αυξημένη παρορμητικότητα και της έλλειψη κοινωνικής συμπεριφοράς σε ένα άτομο.

Η παραπάνω ερευνητική ομάδα, της οποίας ηγείται ο ηθολόγος Δρ. Matt Larsson, είπε: «Τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας υποστηρίζουν ότι άτομα με διαφορετικούς σχηματισμούς της ίριδας τείνουν να διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας».

«Οι διαφορές στην ίριδα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δείκτες διαφοροποίησης ανάμεσα στον χαραχτήρα των ατόμων».

Ο Δρ. George Fieldman, ψυχολόγος από το Buckinghamshire Chilterns University College, είπε: «Η έρευνα αυτή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, αποδεικνύει ότι μερικές πτυχές της προσωπικότητας μας έχουν γενετική βάση ενώ η αναγνώριση πιο συγκεκριμένων χαρακτηριστικών μέσω της ανατομίας των ματιών είναι πολύ σημαντική».

«Είναι εκπληκτική αυτή η δυνατότητα. Όπως φαίνεται λοιπόν το παλιό ρητό το οποίο αναφέρει ότι τα μάτια αποτελούν τον καθρέπτη της ψυχής μας, έχει κάποια επιστημονική βάση».

Πρόσθεσε επίσης ότι η παραπάνω έρευνα είναι μονάχα η αρχή για την μελλοντική ανάπτυξη ασφαλών τεχνικών οι οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Τα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων αυτών του Heathrow, του Manchester και του Gatwick εφαρμόζουν ήδη αυτή την τεχνική για την αναγνώριση ατόμων, δεν έχουν προχωρήσει όμως ακόμα στην ανίχνευση των χαρακτηριστικών της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Παρόλα αυτά ο Fieldman σχολιάζει: «Οι υπηρεσίες ασφαλείας θα πρέπει να χρησιμοποιούν τέτοιου είδους τεχνολογίες με σύνεση. Δε θα ήταν λογική μια σύλληψη η οποία θα βασίζεται μόνο στον εντοπισμών ορισμένων ύποπτων χαρακτηριστικών».

Πως να φτιάξετε Pizza Waffles (Video)

Εκπληκτικό: Αυτό είναι το ρόφημα που επαναφέρει τα γκρίζα μαλλιά στο φυσικό χρώμα τους!