Τι να κάνετε αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό

Όσο έμπειροι κι αν είστε στη μαγειρική, κάποια στιγμή μπορεί να έχετε ένα ατύχημα και να πέσει στο φαγητό παραπάνω αλάτι απ’ ότι θα έπρεπε με κίνδυνο να καταστρέψει όλη του τη γεύση.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε…

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είνα ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

baby.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απαλλαγείτε για Πάντα από την Πέτρα και την Δυσοσμία του Στόματος με ΑΥΤΗ τη φυσική Συνταγή!

Το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας έχει γίνει μία από τις πιο βασικές πρακτικές υγιεινής και μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε το γιατί. Τα στόματα...

Εχετε μυρμήγκια στο σπίτι; Έτσι θα τα εξαφανίσετε…

Το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη περίοδος των μυρμηγκιών και είναι πολύ πιθανό να κάνουν... έφοδο στο σπίτι μας! Τι πρέπει να κάνουμε σε αυτήν την...

12 αφορισμοί από την μεγάλη Μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο.

Η Φρίντα Κάλο (6 Ιουλίου 1907-13 Ιουλίου 1954) ήταν Μεξικανή ζωγράφος. Το στυλ ζωγραφικής της είναι επηρεασμένο από τους πολιτισμούς του Μεξικό αλλά έχει...
close