Τι να κάνετε αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό

Όσο έμπειροι κι αν είστε στη μαγειρική, κάποια στιγμή μπορεί να έχετε ένα ατύχημα και να πέσει στο φαγητό παραπάνω αλάτι απ’ ότι θα έπρεπε με κίνδυνο να καταστρέψει όλη του τη γεύση.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε…

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είνα ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

baby.gr

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκπληκτικό: Αυτό είναι το ρόφημα που επαναφέρει τα γκρίζα μαλλιά στο φυσικό χρώμα τους!

Τα χρόνια περνούν και τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να… γκριζάρουν. Πολλοί λένε ότι αυτό προσδίδει γοητεία, όμως εσείς έχετε άλλη άποψη και θέλετε τα...

Πανεύκολο Cheesecake Νουτέλας με φουντούκια!

Υπέροχο και πανεύκολο Cheesecake Nutella’s, με μπισκοτένια βάση,γαρνιρισμένο με φουντούκια. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό που θα ενθουσιάσει τους μικρούς και...

Άσκηση σανίδα: 4 λεπτά και 28 ημέρες για να μεταμορφώσετε το σώμα σας

Είναι πρόκληση! Έχει ήδη γίνει από πολλούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο, και βελτιώνει το σώμα σας. Οι πιο σημαντικές ασκήσεις για την ενίσχυση του...
close