in

Το Γλυκό Του Ψυγείου: Ένα Δροσερό Και Ανάλαφρο Γλυκό!

Αυτό το γλυκό το έφτιαχνε η μαμά μου όταν ήμουν μικρή. Τσακωνόμουν με την αδερφή μου ποια θα πάρει τη κατσαρόλα να τη «καθαρίσει» από τη κρέμα. Τώρα δε το σερβίρω σε πιάτο προτιμώ το πυρέξ αφού ένα κομμάτι δε φθάνει…

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κορν φλαουερ 200 γρ
  • 2 πακέτα πτιμπερ
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 2 κουτιά από τα εβαπορέ νερό
  • ½ βιταμ
  • 3 κουταλιές κακάο
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • κονιάκ

1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα το νερό τη ζάχαρη και πριν ζεσταθεί ρίχνουμε το κορν φλαουερ, τους κρόκους και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε σιγά μέχρι να πήξει. Αν βγει πολύ πηχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.

gluko1

2) Σε πυρέξ στρώνουμε τα μπισκότα αφού τα βουτήξουμε σε κονιάκ αραιωμένο με νερό.

gluko2

3) Σε μια λεκάνη διαλύουμε το κακάο με μισό ποτηράκι του κρασιού νερό ζεστό.

gluko3

4) Ενσωματώνουμε τη μισή κρέμα.

gluko4

5) Στην υπόλοιπη κρέμα ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε να λιώσει (όχι στη φωτιά).

gluko5

6) Έχουμε έτοιμες τις δυο κρέμες.

gluko6

7) Απλώνουμε τη κρέμα με το βούτυρο.

gluko7

8) Βάζουμε πάνω από τη κρέμα άλλη μια στρώση με μπισκότα βουτηγμένα σε αραιωμένο κονιάκ.

gluko8

9) Απλώνουμε τη σοκολατένια κρέμα.

gluko9

10) Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο ή τριμμένο καρύδι.

Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες.

gluko10

Λίγα μυστικά ακόμα

Η δόση είναι για ένα μέτριο παραλληλόγραμο πυρέξ. Εγώ όταν το φτιάχνω κάνω τη διπλάσια σε μεγάλο ταψί.

gluko11
της ANGOLINA
Πηγή

Γιατί δεν πρέπει να μένουμε με το βρεγμένο μαγιό πάνω μας;

Κοιμηθείτε ΠΑΝΤΑ στην αριστερή πλευρά, κάνει καλό στην υγεία!