Το να Έχεις Τρίχες στο Αυτί σου, Είναι μια Προειδοποίηση που Οφείλεις να την Πάρεις στα Σοβαρά

Oι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τι μας βάζει στον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και καρδιακών παθήσεων. Ως ένα βαθμό, αυτά οφείλονται στην κληρονομικότητα – όμως και ο τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει εξίσου τα πράγματα. Το βάρος, το ιατρικό ιστορικό και το αν είστε καπνιστές ή όχι, μπορούν να προσθέσουν στον κίνδυνο να παρουσιάσετε μια καρδιακή πάθηση.

Υπάρχει όμως και ένας παράγοντας τον οποίο μπορεί να μην έχετε υποπτευθεί, και αυτός έχει να κάνει με τα αυτιά σας.

Σύμφωνα με μερικές μελέτες, το ποσό της τρίχας που έχετε στα αυτιά σας μπορεί να αποτελεί ένδειξη της μελλοντικής υγείας της καρδιάς σας. Γιατί αυτό; Μερικοί ερευνητές και γιατροί προσπαθούν να το εξακριβώσουν εδώ και δεκαετίες, και εξηγείται παρακάτω. Αφήστε κάτω τα τσιμπιδάκια και αρχίστε να ενημερώνεστε επάνω σε αυτό. Η κατανόηση του πώς οι τρίχες στα αυτιά σας συνδέονται με την υγεία της καρδιάς σας μπορεί πιθανότατα να σώσει τη ζωή σας.

Οι τρίχες στα αυτιά μπορεί να είναι κακό σημάδι – και όχι επειδή δεν είναι και τόσο όμορφο θέαμα.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, υπάρχει σύνδεση μεταξύ των τριχών στο κανάλι του αυτιού και τις καρδιακές προσβολές.

1

Ακούγεται λιγάκι τρομακτικό, έτσι δεν είναι; Προφανώς, οι γιατροί εδώ και χρόνια έχουν παρατηρήσει μια συσχέτιση ανάμεσα στα αυτιά και την υγεία της καρδιάς.

Το 1973, ο Δρ. Sanders T. Frank και η ομάδα του κατέγραψαν πως μια διαγώνια τσάκιση στο λοβό του αυτιού μπορεί να σηματοδοτεί κάποια στεφανιαία αρτηριακή πάθηση. Το 1984, μια άλλη επιστημονική ομάδα επανέφερε την ίδια θεωρία.

2

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί καθοριστικοί παράγοντες που μπορούν να επιβαρύνουν τον κίνδυνο καρδιακής παθήσεως.

Το 2016 ο Δρ. Edston E. δημοσίευσε μια έρευνα στην Αμερικανική εφημερίδα της ιατροδικαστική ιατρικής παθολογίας. Δήλωνε πως η τσάκιση στον λοβό ενός αυτιού ήταν ισχυρά συνδεδμένη με καρδιακές παθήσεις σε άντρες και γυναίκες.

3

Με λίγα λόγια: Το αυτί μπορεί να υποδεικνύει καρδιακή πάθηση, αλλά δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα.

Ο ΔΜΣ, η ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό έχουν επίσης σχέση με αυτό. Η προσθήκη της τσάκισης του λοβού είναι άπλώς μια από τις πολλές ενδείξεις.

4

Όπως φαίενεται, οι άνθρωποι με παρόμοια κανάλια αυτιών έχουν περισσότερες τρίχες στα κανάλια αυτά.

Πολλά παίζουν ρόλο όσων αφορά τις τρίχες στα αυτιά: Η ηλικία, το βάρος, και το φύλο. Ποιός να το έλεγε;

5

Δεν είναι όμως οι ίδιες οι τρίχες που προκαλούν την καρδιακή πάθηση, έτσι δεν είναι;

Λοιπόν, αυτές οι ίδιες έρευνες έχουν δείξει πως περισσότερη τεστοστερόνη σημαίνει περισσότερες τρίχες στο σώμα, όπως και στα αυτιά.

6

Και αυτό εξηγεί κάτι που ήδη γνωρίζαμε.

Οι άνδρες, οι οποίοι γενικώς έχουν περισσότερη τεστοστερόνη (επομένως περισσότερες τρίχες στα αυτιά τους), είναι πιο επιρρεπείς στις καρδιακές προσβολές από τις γυναίκες. Και πάλι, δεν είναι μονάχα αυτός ο παράγοντας, ωστόσο είναι ένας ενδιαφέρον παράγοντας.

7

 

διαφορετικo

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλη η αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο από τον Δρ. Δ. Κρεμαστινό

  Πολύ ενδιαφέρον άρθρο του καθηγητή καρδιολόγου Δρ. Δημήτρη Κρεμαστινού για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι επισημάνσεις-διαπιστώσεις για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω...

Έτσι θα γυαλίσουν τα ξύλινα πατώματα

Εάν δώσετε προσοχή στις ειδικές απαιτήσεις του ξύλου, θα μπορέσετε να διατηρήσετε ένα όμορφο δάπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το υπερβολικό νερό και λεκέδες...

10 Μυστικά των γυναικολόγων, που δεν πρόκειται να σου πουν για να μην κοκκινίσεις

Αν το καλοσκεφτούμε, τελικά οι γυναικολόγοι δεν κάνουν και την πιο ευχάριστη δουλειά του κόσμου. Στην τελική, το να περνάς κάθε μέρα, όλη μέρα, εξετάζοντας...
close