Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο…λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει!

Υλικά συνταγής 

Για τη βάση







  • 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
  • Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
  • Αδειάζουμε τη βάση του  μπισκότου
  • Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι
  • Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο
  • Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα
  • Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
  • Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
  • Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο
  • Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας

Πηγή

 




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...