Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Το ρόφημα που προστατεύει από κίρρωση του ήπατος - LINE LIFE

Το ρόφημα που προστατεύει από κίρρωση του ήπατος

Δύο φλιτζάνια την ημέρα είναι δυνατό να αποτρέψουν ή και να μετριάσουν τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί στο συκώτι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, η συστηματική κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κίρρωσης του ήπατος έως και κατά 44%.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από εννέα παλαιότερες μελέτες, σε συνολικό δείγμα σχεδόν 500.000 ανδρών και γυναικών από έξι χώρες, και διαπίστωσαν ότι όσοι έπιναν δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κίρρωση ή να χάσουν τη ζωή τους λόγω της πάθησης του ήπατος.

Κίρρωση του ήπατος ονομάζεται η πάθηση στην οποία το συκώτι παρουσιάζει βλάβες και αλλοιώσεις λόγω των χρόνιων επιδράσεων που δέχεται από τοξίνες, όπως το αλκοόλ, ή λόγω λοίμωξης, όπως η ηπατίτιδα C.

24484802669_99ff89f359_o

Η κίρρωση μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα, καθώς συνδέεται με την ηπατική ανεπάρκεια και τον καρκίνο. Η πάθηση ευθύνεται για περισσότερους από ένα εκατομμύριο θανάτους παγκοσμίως σε ετήσια βάση.

Τα νέα ευρήματα υπέδειξαν ότι δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο κίρρωσης σχεδόν στο μισό.

«Ο καφές περιέχει πάνω από χίλιες σύνθετες ουσίες, αρκετές από τις οποίες είναι βιο-ενεργές και επηρεάζουν την υγεία», αναφέρει η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Alimentary Pharmacology and Therapeutics.

Ο καφές, μεταξύ άλλων, ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως μέσω της καφεΐνης, μειώνει το οξειδωτικό στρες, καταπολεμά τη φλεγμονή και έχει αντικαρκινική δράση. Η ευρύτατη κατανάλωσή του έχει οδηγήσει στη συστηματική μελέτη του ως διατροφικό παράγοντα που επηρεάζει την υγεία του ανθρώπου και έχει αποδειχθεί ότι τα οφέλη του είναι πολλαπλά.

Συγκεκριμένα για το συκώτι, μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει ότι ο καφές μειώνει τον κίνδυνο βλαβών, όπως η ίνωση, η κίρρωση και το καρκίνωμα. Επίσης, δοκιμές σε ασθενείς με ηπατίτιδα έχουν υποδείξει ότι το δημοφιλές ρόφημα επιδρά θετικά σε βασικούς δείκτες της νόσου.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.