in

Το τσιζκέικ Νutella που γίνεται ντροπιαστικά εύκολα, δε θέλει ψήσιμο και έχει μόνο 6 υλικά

Από τα «ευκολάκια¨ της διάσημης Nigella Lawson

923088_fgfg_1

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, μαγειρικά, ο κόσμος χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: σε αυτούς που λατρεύουν να περνάνε ώρες στην κουζίνα και να μαγειρεύουν περίπλοκες συνταγές και σε αυτούς που θέλουν πολύ γρήγορα να έχουν κάτι αξιοπρεπές που δεν θα φέρει το χάος στην κουζίνα και δεν θα τους φάει όλη τη μέρα.

Ένα από τα στάνταρντς της ζαχαροπλαστικής για αυτές τις μέρες, είναι τα τσιζκέικ. Και εδώ όμως, υπάρχουν δύο δρόμοι να διαλέξεις: αυτά που θέλουν ψήσιμο και μεγάλη αναμονή και τα τα «ευκολάκια». Αυτές τις μέρες το ίντερνετ έχει ανοίξει τα μαγειρικά βιβλία και παρουσιάζει ιδέες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Στα «ευκολάκια» που προαναφέραμε, φαίνεται πως επικρατεί και το No-Bake Nutella Cheesecake της διάσημης τηλέ – μαγείρισσας και συγγραφέως Nigella Lawson.

1
Οι λόγοι της επιτυχίας του είναι προφανώς δύο: δεν θέλει ψήσιμο και έχει Nutella!

Τα υλικά για αυτό το τσιζκέικ που παρουσιάζεται στο Food52 και θα σας βγάλει 8 μεγάλα ή 12 κανονικά κομμάτια :

– 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive

– 75 γραμμάρια βούτυρο αλατισμένο

– 400 γραμμάρια Νutella

– 100 γραμμάρια καλοψημένα φουντούκια

– 500 γραμμάρια καλής ποιότητας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

– 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

2
Σπάστε τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βούτυρο και μια κουταλιά της σούπας από τη Νutella που έχετε.

Ανακατέψτε καλά με κουτάλα ή σε ένα μίξερ.

Προσθέστε 25 γραμμάρια / 3 κουταλιές της σούπας από τα φουντούκια και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα υγρό, αμμώδες μείγμα.

3
Απλώστε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 23 εκατοστών και πιέστε στη βάση, είτε χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε στο ψυγείο τη βάση για να ξεκουραστεί.

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη Nutella στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4

5
Στη συνέχεια απλά θα απλώσουμε απαλά το μείγμα τυριού στο τσέρκι με τη ζύμη της βάσης και θα πασπλίσουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια αφού τα έχουμε χοντροκόψει.

6
Το μυστικό της Nigella Lawson για τη συγκεκριμένη συνταγή είναι να κάνετε λίγη υπομονή και να κόψετε το πρώτο κομμάτι μόνο αν το γλυκό έχει περάσει 3- 4 ώρες στο ψυγείο.

7

8Πηγή

Πεντανόστιμα γλυκά με μπανάνα: 5 συνταγές που θα σας κάνουν να παραμιλάτε…

Πουρές από ψητή πατάτα με μπέικον, μπαχαρικά και λιωμένο τυρί