in

Τρεις μη διατροφικοί λόγοι που δεν μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Αποφεύγετε το πρόχειρο φαγητό και τα γλυκά και έχτε εφοδιάσει την κουζίνα σας με κάθε είδους λιποδιαλυτικές τροφές, όμως το ενοχλητικό «σωσίβιο» επιμένει…

Μήπως οι λόγοι που δεν μπορείτε να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά δεν σχετίζονται άμεσα με τις διατροφικές σας συνήθειες;

Δείτε τρεις μη διατροφικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

1. Λάθος ασκήσεις γυμναστικής

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν επίπεδη κοιλιά εστιάζουν συνήθως σε στοχευμένες ασκήσεις όπως οι κοιλιακοί. Οι ασκήσεις αυτές βοηθούν μεν να δυναμώσουν οι μύες της κοιλιάς, δεν καταπολεμούν όμως το συσσωρευμένο λίπος που βρίσκεται πάνω από αυτούς. Δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από το λίπος τοπικά, δηλαδή μόνο από την κοιλιά, τα πόδια κ.λπ., οπότε πρέπει να επιλέγουμε μορφές άσκησης που βοηθούν γενικώς στην μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (θερμίδων) άρα και τη μεγαλύτερη καύση λίπους. Έτσι, χρειάζεται συνδυασμός αεροβικής άσκησης και ασκήσεων ενδυνάμωσης για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Υπερβολικό στρες

Είναι μια πολύ συχνή αιτία «κατακράτησης λίπους» και αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Όταν αντιμετωπίζουμε στρες, ο οργανισμός μας απελευθερώνει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη. Η κορτιζόλη ωθεί τα ανώριμα λιποκύτταρα να ωριμάσουν ταχύτερα και αυτό παρατηρείται κυρίως στα λιποκύτταρα της κοιλιάς.

3. Έλλειψη ύπνου

Ο ύπνος επιτρέπει στον οργανισμό μας να αποκαταστήσει φθορές και βλάβες αλλά και να κάψει λίγο ακόμη λίπος ενώ εμείς χαλαρώνουμε. Λιγότερες από 7 ώρες ύπνου την ημέρα συνδέονται με την κούραση άρα και την αυξημένη καταπόνηση του οργανισμού την επόμενη ημέρα. Η κούραση επίσης μας ωθεί συχνά να τρώμε περισσότερο και λιγότερο υγιεινά.

Πηγή

Ποια τρόφιμα καταστρέφονται στην κατάψυξη

24 Παράξενα πράγματα που ΔΕΝ γνωρίζατε για τους Αριστερόχειρες. Με το #21 θα Κολλήσετε!