in

Τριχόπτωση: Μοναδική λύση τοπικής επάλειψης με δύο έλαια

Η τριχόπτωση έχει πολλά αίτια, όπως η γενετική προδιάθεση, διατροφικές ελλείψεις, προβλήματα του θυρεοειδούς, κακή κυκλοφορία του αίματος, ορμονική ανισορροπία και, φυσικά, η γήρανση.

Η βελτίωση της γενικής σας υγείας και η καλή διατροφή μπορεί να μειώσει τον ρυθμό που εξελίσσεται η τριχόπτωση. Μία δοκιμασμένη μέθοδος, την οποία, όμως, λίγοι γνωρίζουν, είναι η χρήση δύο ελαίων σε καθημερινή βάση, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλοντας στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Πρόκειται για το ιχθυέλαιο και το ελαιόλαδο. Εκτός, όμως, από την διατροφή, αυτά τα δύο έλαια κάνουν “θαύματα” εναντίον της τριχόπτωσης, όταν αναμιγνύονται και εφαρμόζονται τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής.

Τριχόπτωση: Τοπική εφαρμογή των ελαίων

Το ιχθυέλαιο δεν συστήνεται γενικά σαν τοπική εφαρμογή λόγω της οσμής του. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες μάρκες ιχθυελαίου που δεν έχουν δυσάρεστη οσμή και που μπορούν να αναμιχθούν με το ελαιόλαδο σε ένα “πακέτο θεραπείας” στο τριχωτό της κεφαλής για να θρέψει δέρμα και μαλλιά. Εφαρμόστε το συνδυασμό αυτό μία φορά την εβδομάδα.

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται συχνά ως βάση στην αρωματοθεραπεία και κάνει μια εξαιρετική θεραπεία για τα μαλλιά. Ανακατέψτε τα δύο έλαια σε ένα μικρό μπολ και τρίψτε με το μείγμα το τριχωτό της κεφαλής σας. Στη συνέχεια καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι ή πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε τα έλαια να δράσουν για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, πλύνετε τα μαλλιά σας καλά με ένα απαλό σαμπουάν και ενυδατικό conditioner.

Τριχόπτωση: Τόνωση της ανάπτυξης της τρίχας

Μπορείτε να αναμίξετε φυσικά τα δύο έλαια και στη διατροφή σας απλά με τη χρήση του ελαιολάδου στις σαλάτες και σε άλλα φαγητά, και με τη λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων ιχθυελαίου. Ή, αν βρείτε κάποια μάρκα ιχθυελαίου που δεν σας μυρίζει πολύ έντονα, μην διστάσετε να το προσθέσετε όπως και το ελαιόλαδο σε διάφορες σαλάτες.

Πηγή

Πανεύκολο γλυκό ταψιου με μαρμελάδα θα σας τρέχουν τα σάλια!

Μασάζ με κουταλάκια: διατηρηθείτε νέοι και όμορφοι μόνο με 10 λεπτά την ημέρα