in

Τριχόπτωση το φθινόπωρο; Πως θα την αντιμετωπίσεις

Πρώτα απ” όλα μην αγχώνεσαι…

Μετά το τέλος του καλοκαιριού, το φθινόπωρο μας υπενθυμίζει ότι είναι εδώ, όχι μόνο από τα φύλλα που πέφτουν, αλλά και από την απώλεια των μαλλιών μας. Μετά τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου, το αλάτι της θάλασσας αλλά και το χλώριο της πισίνας , η τρίχα θέλει να ανανεωθεί.

Η τριχόπτωση του φθινοπώρου διαρκεί περίπου 4-6 εβδομάδες και είναι απολύτως φυσιολογικό. Παρ” όλα αυτά καλό θα ήταν να λάβεις και εσύ κάποια προληπτικά μέτρα, ώστε να βεβαιωθείς ότι πρόκειται για την εποχική τριχόπτωση και δεν θα εξελιχτεί στην συνέχεια σε κάτι πιο σοβαρό.

Τρόποι αντιμετώπισης για την εποχική τριχόπτωση :

1) Κλείσε ένα ραντεβού στο κομμωτήριο :

Προκειμένου να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να αντιμετωπίσουν την μεταβατική περίοδο από τις ζεστές θερμοκρασίες στις κρύες, καλό είναι επισκεφτείς την κομμώτρια σου. Ένα κούρεμα θα κάνει τα μαλλιά σου πιο λαμπερά και δυνατά.

2) Δώσε προσοχή στο φαγητό που επιλέγεις :

Όλες γνωρίζουμε ότι τα μαλλιά μας χρειάζονται φροντίδα. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους δώσετε αυτό που πρέπει όπως πρωτεϊνες, βιταμίνες και μέταλλα. Οι διατροφή σου πρέπει να είναι πλούσια σε ψάρια, γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας. Επίσης βιταμίνες όπως η Α, η Ε και η D3 είναι ιδιαίτερα ευεργετικές. Μείωσε τα κορεσμένα λίπη και αύξησε το νερό που πίνεις καθημερινά. Τα αποτελέσματα θα είναι το λιγότερο θεαματικά!

3) Μείωσε το άγχος και το στρες :

To στρες οδηγεί στην συστολή των αιμοφόρων αγγείων, η οποία περιορίζει την πρόσβαση των ευεργετικών ουσιών στα μαλλιά. Υπάρχουν πολλές θεραπείες και δραστηριότητες αντι-στρες που όχι μόνο θα κάνουν καλό στα μαλλιά σου, θα βελτιώσει επίσης και γενικότερα την υγεία σου.

4) Άφησε πίσω σου τις κακές συνήθειες :

Μπορεί το φθινόπωρο να μην είναι η τέλεια στιγμή για να αποφασίσεις να σταματήσεις το αλκοόλ και το τσιγάρο, αλλά η έντονη απώλεια μαλλιών, θα σε βάλει σε σκέψεις. Όπως γνωρίζεις τόσο η νικοτίνη όσο και το ποτό »σκοτώνει» τις βιταμίνες του σώματος σου άρα μάλλον ήρθε η ώρα να τα κόψεις…

5) Επίλεξε τα προϊόντα των μαλλιών σου πολύ προσεχτικά :

Για να έχεις υγιή μαλλιά, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγεις τα σωστά καλλυντικά για τον δικό σου τύπο μαλλιών. Φρόντισε την τρίχα των μαλλιών σας τόσο εξωτερικά με τα ειδικά προϊόντα όσο και εσωτερικά με τα συμπληρώματα διατροφής.

Ακολούθησε όλα τα παραπάνω και θα δεις τα μαλλιά σου πιο δυνατά (και πολλά) από ποτέ!

Πηγή

Γυμναζόταν 5 ώρες την εβδομάδα και είχε πλάνο διατροφής -Έφτιαξε σώμα σε 12 εβδομάδες [photos]

Κι όμως γίνεται: Δίαιτα 7 ημερών για κάψιμο λίπους στα σημεία!