Τυροπιτάκια με ζύμη με γιαούρτι (τύπου «κουρού») μόλις με 3 υλικά!

Η ζύμη γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια.

Φτιάχνεται δε πολύ εύκολα και με μόλις τρία υλικά, που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε ψυγείο και ντουλάπι.

Μερίδες: 40 μικρά ή 20 μεγάλα πιτάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 0′
Έτοιμο σε: 60′
Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τη ζύμη:

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο

Διαδικασία:

Βήμα 1

– Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.

Βήμα 2

– Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

Βήμα 3

 – Για να ετοιμάσετε τα πιτάκια, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.

Βήμα 4

– Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους.

– Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση.

– Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.

– Αραδιάζετε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και ακολουθείτε τις οδηγίες ψησίματος κάθε συνταγής.

Tip: Εκτός από πιτάκια, μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη στα 2 και την ανοίξετε δυο φύλλα, για να φτιάξετε μία μέτρια πίτα με την γέμιση της αρεσκείας σας.
Επίσης, εάν ανοίξετε όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορείτε να κάνετε τάρτα ή ανοιχτή πίτα.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υγεία κόλπoυ: Πέντε τροφές πρέπει να καταναλώνουν οι γυναίκες

Η υγεία του κόλπoυ είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά τις γυναίκες, κυρίως λόγω των παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις, φλεγμονές και...

Δείτε ΤΙ Συμβαίνει στο Σώμα εάν Τρώτε 2 Κουταλιές Έλαιο Καρύδας τη Μέρα!

Η Dr. Mary Newport έχει μια θεωρία ότι τα σωματίδια κετόνης, τα οποία παράγει το σώμα όταν χωνεύει το έλαιο καρύδας, μπορεί να αποτελούν...

AΥΤH εiναι η αρχαiα γερμανική συνταγή πoυ σώζει ζωές: Πρoλαμβάνει τις λoιμώξεις, ρiχνει τη χoληστερiνη και ενισχύει τo ανoσoπoιητικo!

Aυτή η παλιά γερμανική συνταγή έχει απoδειχθεί… πoλύ χρήσιμη για τη θεραπεiα της αρτηριoσκλήρωσης, τoυ κρυoλoγήματoς και των μoλύνσεων, της χoληστερoλης και τoυ ιλίγγoυ....
close