Φοβερό! Ανακάλυψαν μία Μούμια 200 ετών, που όμως ίσως απλά να βρίσκεται σε Βαθύ Κώμα!

Στις αρχές του Φλεβάρη, επιστήμονες εξέτασαν μία μούμια 200 ετών. Σήμερα όμως, μερικοί βουδιστές ισχυρίζονται ότι δεν είναι νεκρή, αλλά σε πολύ βαθύ κώμα!

Αυτή η καλοδιατηρημένη σωρός βρέθηκε κρυμμένη κάπου κόντα στη πρωτεύουσα της Μογγολίας, την Ουλάν Μπατόρ. Η αστυνομία υποθέτει πως κάποιος την έκρυψε, με σκοπό να την πουλήσει αργότερα παράνομα.

Η μούμια βρέθηκε να κάθεται σε στάση διαολογισμού. Αυτή η χαρακτηριστική στάση με τα σταυρωμένα πόδια είναι πολύ κοινή για τους βουδιστές, τόσο με συμβολικό όσο και με πρακτικό νόημα. Σύμφωνα με τον δρ. Barry Kerzin, ένας βουδιστής μοναχός που ήταν γιατρός του Δαλάι Λάμα, πιστεύει πως η σωρός βρίσκεται σε μια πνευματική κατάσταση γνωστή ως «tukdam»:

Αν το άτομο καταφέρει να παραμείνει σε αυτή τη στάση για περισσότερο από 3 εβδομάδες – που σπάνια συμβαίνει – το σώμα του συρρικνώνεται σταδιακά και στο τέλος αυτό που απομένει από το άτομο είναι τα μαλλιά, τα νύχια και τα ρούχα του. Συνήθως, ανθρώποι που ζούνε κοντά στον μοναχό, βλέπουν για αρκετές μέρες ένα ουράνιο τόξο να λάμπει στον ουρανό. Αυτό σημαίνει ότι έχει βρει ένα ουράνιο σώμα… Αυτή είναι η υψηλότερη πνευματική κατάσταση που μπορεί να βρεθεί κανείς.

Αυτό το ενδιαφέρον περιστατικό θυμίζει έναν άλλον μοναχό, τον Dashi-Dorzho Itigilov, που επίσης η καλοδιατηρημένη σωρός του είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων, το 1927. Όπως και σε αυτή τη περίπτωση, πολλοί βουδιστές πίστευαν ότι δεν ήτανν νεκρός, αλλά βρισκόταν σε κώμα.

Credits: TVP

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γιατροί Προειδοποιούν: Σταματήστε να χρησιμοποιείτε Αλουμινόχαρτο στο Μαγείρεμα γιατί οι Συνέπειες θα είναι Καταστροφικές!

Άνθρωποι όλου του κόσμου χρησιμοποιούν πάρα πολλά υλικά για να ετοιμάσουν το γεύμα τους. Από ακριβά μαχαίρια και σκεύη, μέχρι αλουμινόχαρτο και δεν υπάρχει...

Πρόσeξε την Εικόνα! Τι είδες Πρώτο; Δες ΤΙ σημαίνει για τον Χαρακτήρα σου

Ποιον είδατε πρώτα στην Εικόνα; Η Απάντησή σας Αποκαλύπτει πολλά για την Προσωπικότητά σας! Οι οπτικές οφθαλμαπάτες μπορούν να γίνουν πολύ διασκεδαστικές. Όχι μόνο αποκαλύπτουν...

Μπορείς να διαβάσεις τα χρώματα γρήγορα ; Δείτε την φωτογραφία και δοκιμάστε το!

Μετά τα Μαθηματικά και ψυχολογικά Τεστ δημιουργήσαμε ένα ακόμη το οποίο ίσως σας μπερδέψει λίγο. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε όσο...
close