Φυσικά γιατροσόφια για πρησμένα πόδια

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από μονίμως πρησμένα άκρα, σίγουρα γνωρίζετε πόσο επίπονη είναι η κατάσταση. Ειδικά οι γυναίκες, πρέπει να αποχαιρετήσουν για πάντα τα ψηλά παπούτσια τους…

Η μία εναλλακτική είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και να σας προτείνει αναλγητικά για την αραίωση του αίματος (όπως ασπιρίνες), ενώ αν η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή μπορεί ακόμη και να προτείνουν ενέσεις στεροειδών!

Για όσους όμως θα προτιμούσαν να μην χαπακώνονται συνεχώς, η εναλλακτική είναι απλή: τρόπος ζωής.

Η πιο άμεση και αποτελεσματική λύση είναι η τεχνική «RICE»: ξεκούραση (rest), πάγος (ice), συμπίεση (compression) και ανύψωση (elevation). Αυτές οι τεχνικές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το πρήξιμο, κάνοντάς το πιο εύκολο για τα υγρά που το προκαλούν να «στραγγίξουν» και να κυκλοφορούν φυσιολογικά στον οργανισμό μας.

Επειδή όμως δε θα είστε σε θέση να ξαπλώνεται με τα πόδια ψηλά κάθε φορά που πρήζονται, οι κάλτσες συμπίεσης είναι κάτι που μπορείτε να φοράτε συνεχώς, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και άλλες μέθοδοι.

Αν δε μπορείτε (που λογικό είναι) να έχετε συνεχώς μια παγοκύστη μαζί σας, μπορείτε τουλάχιστον να αποφύγετε την υπερβολική ζέστη στα πόδια σας, οπότε σιγουρευτείτε ότι οι κάλτσες σας «αναπνέουν» και φυσικά τα ψηλά τακούνια είναι καταστροφικά οπότε προτιμήστε άνετα παπούτσια!

Επίσης, μακροπρόθεσμα η γυμναστική είναι πολύ ωφέλιμη γιατί θα ρυθμίσει το κυκλοφοριακό σας σύστημα και θα αποτρέψει το πρήξιμο.

Όσο για τα φάρμακα, αν θέλετε να τα αποφύγετε προτιμήστε τροφές υψηλές σε μαγνήσιο, φυσικά αγγειοδιασταλτικά όπως το σκόρδο και φυσικά πολύ νερό!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φαρμακευτικό ποτό για τις γυναίκες – Ιδανικό για απώλεια βάρους, λαμπερό δέρμα και κυτταρίτιδα

To να χάσετε βάρος δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα να γίνει το ίδιο συμβαίνει και με την κυτταρίτιδα. Τώρα δεν έχετε να ανησυχείτε γι...

Έτσι θα ξαναβγάλετε μαλλιά μέσα σε 10 μέρες (θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά)!

Τρία συστατικά χρειάζονται μόνο για να ξαναβγάλεις μαλλιά μέσα σε 10 μέρες. Αν έχεις έντονη τριχόπτωση δες τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις...

7 πράγματα που ο γυναικολόγος σας εύχεται να ξέρατε

1. Ο έρπης είναι πολύ πιο συχνός από ότι νομίζατε: περίπου 30-40% των ατόμων που εξετάζονται για έρπη βγαίνουν θετικά ακόμη και αν δεν...
close