in

Φυσικά γιατροσόφια για πρησμένα πόδια

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται από μονίμως πρησμένα άκρα, σίγουρα γνωρίζετε πόσο επίπονη είναι η κατάσταση. Ειδικά οι γυναίκες, πρέπει να αποχαιρετήσουν για πάντα τα ψηλά παπούτσια τους…

Η μία εναλλακτική είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και να σας προτείνει αναλγητικά για την αραίωση του αίματος (όπως ασπιρίνες), ενώ αν η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή μπορεί ακόμη και να προτείνουν ενέσεις στεροειδών!

Για όσους όμως θα προτιμούσαν να μην χαπακώνονται συνεχώς, η εναλλακτική είναι απλή: τρόπος ζωής.

Η πιο άμεση και αποτελεσματική λύση είναι η τεχνική «RICE»: ξεκούραση (rest), πάγος (ice), συμπίεση (compression) και ανύψωση (elevation). Αυτές οι τεχνικές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το πρήξιμο, κάνοντάς το πιο εύκολο για τα υγρά που το προκαλούν να «στραγγίξουν» και να κυκλοφορούν φυσιολογικά στον οργανισμό μας.

Επειδή όμως δε θα είστε σε θέση να ξαπλώνεται με τα πόδια ψηλά κάθε φορά που πρήζονται, οι κάλτσες συμπίεσης είναι κάτι που μπορείτε να φοράτε συνεχώς, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και άλλες μέθοδοι.

Αν δε μπορείτε (που λογικό είναι) να έχετε συνεχώς μια παγοκύστη μαζί σας, μπορείτε τουλάχιστον να αποφύγετε την υπερβολική ζέστη στα πόδια σας, οπότε σιγουρευτείτε ότι οι κάλτσες σας «αναπνέουν» και φυσικά τα ψηλά τακούνια είναι καταστροφικά οπότε προτιμήστε άνετα παπούτσια!

Επίσης, μακροπρόθεσμα η γυμναστική είναι πολύ ωφέλιμη γιατί θα ρυθμίσει το κυκλοφοριακό σας σύστημα και θα αποτρέψει το πρήξιμο.

Όσο για τα φάρμακα, αν θέλετε να τα αποφύγετε προτιμήστε τροφές υψηλές σε μαγνήσιο, φυσικά αγγειοδιασταλτικά όπως το σκόρδο και φυσικά πολύ νερό!

Πηγή

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να Σκαλίζουμε τη Μύτη μας Πιο Συχνά. Υπάρχει μια Πραγματική Έκπληξη Μέσα.

Εσείς ξέρετε να φτιάξτε μπαταρία από κέρματα;; Αν ΟΧΙ δείτε το ΕΔΩ…